MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan Yıldırım’dan yoğun İzmir mesaisi: İZBAN, tünel ve 3 stat
Politika
8 Eylül 2017 Cuma 11:30

Başbakan Yıldırım’dan yoğun İzmir mesaisi: İZBAN, tünel ve 3 stat

Başbakan Yıldırım önemli yatırımların startını vermek için kente geliyor. Selçuk-Torbalı İZBAN hattını yolculuk yaparak açacak Yıldırım, Sabuncubeli ‘ışıkgördü’ törenini Manisa ve İzmir’in kurtuluş günlerini birbirine bağlayan gece yapacak ve kentin 3 yeni stadının temelini eşzamanlı atacak.

GERÇEKİZMİR – İzmir hayati önem taşıyan yatırımların startını vermek için kente gelecek Başbakan Binali Yıldırım’ı bekliyor.

Başbakan Yıldırım bugün geleceği kentte İZBAN Selçuk-Torbalı hattını yolculuk yaparak açacak, Torbalı Devlet Hastanesi’ni hizmete alacak Başbakan ayrıca Sabuncubeli ‘ışıkgördü’ törenini de gerçekleştirecek. Başbakan İzmir’de son olarak Alsancak, Göztepe ve Karşıyaka statlarının temelini atacak.

İZBAN, HASTANE VE TÜNEL
Başbakan Yıldırım’ın Cuma günü ilk durağı Selçuk olacak. Başbakan burada saat 17.00’de İZBAN Selçuk-Torbalı hattını Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte yolculuk yaparak açacak. Başbakan İZBAN’la geleceği Torbalı’da ilçe için büyük önem taşıyan Devlet Hastanesi’nin açılışını da gerçekleştirecek. Yıldırım ilk gün mesaisini İzmir-Manisa arasını 15 dakikaya indirecek Sabuncubeli Tüneli’nde kapatacak. İki kentin kurtuluş günlerini birbirine bağlayan gecede ‘ışıkgördü’ töreni gerçekleştirilecek.

3 YENİ STAT AYNI ANDA YOLA ÇIKIYOR
Yıldırım, 9 Eylül'de seçim bölgesi olan İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıldönümü kutlamalarına katılacak. Başbakan saat 09.30'da Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı'na çelenk koyacak ardından İzmir Valiliği önünde 1922’de Türk askerinin İzmir’e girişini temsil eden atlı süvari birliklerini izleyecek, Afyon'dan getirilen toprağı teslim alacak.

Başbakan ardından Buca Seyhan Mahallesi’ndeki İZBAN İnkılap İstasyonu’na geçecek. Yıldırım saat 10.30’da başlayacak ve Alsancak, Göztepe ve Karşıyaka’ya yapılacak canlı bağlantılarla eşzamanlı gerçekleşecek ayrıca günün anlam ve önemine binaen ‘İzmir Futbolu’nun Kurtuluşu’ olarak nitelendirilen törende 3 yeni stadın temelini atacak.

Böylece yapımları yılan hikayesine dönen Alsancak, Göztepe ve Karşıyaka statları eşzamanlı olarak yola çıkacak.

Başbakan bu törenin ardından kentten ayrılacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir