MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan o kampta: İnsanlık ne zaman harekete geçecek?
Politika
20 Aralık 2017 Çarşamba 10:57

Başbakan o kampta: İnsanlık ne zaman harekete geçecek?

Bangladeş temaslarını sürdüren Başbakan Binali Yıldırım, Arakanlı Müslümanların bulunduğu kampı ziyaret etti. Yıldırım, ''Burası insanlığın artık yok olduğu bir yer. İnsanlık bugün harekete geçmeyecekse ne zaman harekete geçecek?'' dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Bangladeş'in başkenti Dakka'daki temaslarının ardından, Arakanlı mülteci Müslümanların yaşadığı Cox's Bazar kentine geldi.

Yıldırım, Balukhali Kampı'na gelişinde, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türk Kızılayı, Diyanet Vakfı ve yardım kuruluşlarının temsilcileri tarafından karşılandı.

Yetkililerden bölgedeki çalışmalara ilişkin bilgi alan Yıldırım, TİKA'nın Cox's Bazar Sadr Hastanesine verilen ambulans ve personel aracının anahtarını hastane yetkililerine teslim etti.

Başbakan Yıldırım daha sonra kendisini çadırda bekleyen Arakanlıların yanına gitti. Arakanlı Müslümanlarla kucaklaşarak tek tek ellerini sıkan Yıldırım, ağlayan bir Arakanlı kadının sorununu dinledi.

Yıldırım, daha sonra AFAD'ın organizasyonunda Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan ağır iklim tipi sahra hastanesinde incelemelerde bulundu.

Burada açıklama yapan Yıldırım özetle şu ifadeleri kullandı: ''Daha sağlıklı gelişmiş kamp alanları inşa etmek arzusundayız. Bunun için Bangladeş hükümetinden uygun yer talebinde bulunduk. Görüşmelerimiz devam ediyor. Nihai çözüm buradaki insanların kendi topraklarına dönüşünün sağlanmasıdır. 24 Kasım'da Myanmar hükümeti ile Bangladeş hükümeti arasında bu konuda bir anlaşma imzalandı. Ümit ederim bu anlaşma sağlıklı bir şekilde işler. Burada yaşanan insanlık dramını bütün dünyaya anlatmaya çalışıyoruz. Yardıma ihtiyacı olan insanlara Türkiye el uzatmaya devam edecektir. İslam dünyası ve İslam dünyası dışındakilere de aynı çağrıyı yapıyoruz; burası insanlığın artık yok olduğu bir yer. İnsanlık bugün harekete geçmeyecekse ne zaman harekete geçecek?''

Başbakan Yıldırım'a kızı Büşra Bahar Köylübay, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı da eşlik etti. (AA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir