MENÜ
İzmir 11°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Anık'tan UBER çıkışı: Mesleğe ihanet eden biri var!
Ekonomi
1 Temmuz 2021 Perşembe 14:32

Başkan Anık'tan UBER çıkışı: Mesleğe ihanet eden biri var!

UBER'in İzmir'de faaliyete geçmesini değerlendiren İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Anık, yapılanın korsanlık olduğunu söyledi. UBER'in İzmir'de başarılı olamayacağını ifade eden Anık ayrıca, "Bunlara aracılık yapan, kendisini şoförlerin temsilcisi olarak tanıtan bir arkadaşımız var. Ben onu, bu esnafın hak ve menfaatleri konusunda uyarıyorum. İsmini vermiyorum ama şu an mesleğe ihanet ediyor" dedi.
Mehmet İŞLER/ GERÇEKİZMİR - Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli ulaşım ağı olan UBER'in Türkiye'de İstanbul ve Ankara'dan sonra İzmir'de de faaliyet gösterme karar almasıyla birlikte gözler kentteki taksici esnafına çevrildi.

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, konuyla ilgili açıklamalarda bulunurken ortaya flaş bir iddia attı ve uyarılarda bulundu.



YAPTIKLARI TAMAMEN KORSANLIK!
Başkan Anık, "UBER, İstanbul'dan sonra Ankara'ya geçti, şimdi de İzmir'de. Ben Ankara'da başarılı olduğunu görmedim. Bizim burada bence hiç başarılı olamayacaktır. Çünkü bizim kendi sistemimiz var. Ayrıca esnaf kendi sistemine, hakkına sahip çıkmak zorundadır. Burada trafik lambalarının dibinde kart dağıtıyorlar, belge istiyorlar. Telefon üzerinden çalışan sistemler. Bugün taksi yarın özel araba! O yüzden İzmir taksici esnafının buna itibar göstereceğini zannetmiyorum. Çünkü kendi ekmeğine sahip çıkmak zorunda. İzmirlinin de rağbet göstereceğini zannetmiyorum. Taksilerden de kendilerine hizmet edecek adamı zor bulurlar. Bu konuda arkadaşları uyardım. Duraklara gidemiyorlar. Sadece kahvehane köşelerinde, trafik lambalarının dibinde kart vermeye çalışıyorlar. Bunların yaptığı tamamen korsanlık" dedi.

KENDİNİ ŞOFÖRLERİN TEMSİLCİSİ OLARAK TANITAN BİRİ BU MESLEĞE İHANET EDİYOR!
Anık ayrıca, "Burası İstanbul gibi değil. İzmir istediğin zaman araç bulabiliyorsun ve bizim kendi sistemimiz var. İzmirlilerin kendisi bilir. Bunlar bugün gelir, parayı toplar yarın çeker gider! İzmirlinin kendinin düşünmesi lazım. Biz elimizden geleni en iyi şekilde yapmak istiyoruz. Özellikle şoför arkadaşlarımı ve mal sahiplerini uyarıyorum. Bunlara aracılık yapan, kendisini şoförlerin temsilcisi olarak tanıtan bir arkadaşımız var. Bunları gezdiren... Ben onu, bu esnafın hak ve menfaatleri konusunda uyarıyorum. Şu an bu mesleğe ihanet ediyor! İsmini vermiyorum ama ihanet ediyor" açıklamasında bulundu. 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir