MENÜ
İzmir 11°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Arda'nın 'Cumhurbaşkanına hakaret' davasında 'ABD'ye yazı' kararı!
Güncel
8 Temmuz 2021 Perşembe 14:49

Başkan Arda'nın 'Cumhurbaşkanına hakaret' davasında 'ABD'ye yazı' kararı!

Gaziemir Belediye Başkanı Arda'nın 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçlamasıyla yargılandığı davada ABD'deki yetkili makama istinabe yazısı hazırlanmasına, tercümesi yaptırıldıktan sonra ilgili Yetkili Adli Makama iletilmek üzere Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış ilişkiler Genel Müdürlüğüne gönderilmesine karar verilerek duruşmayı erteledi. 

Mehmet İŞLER / GERÇEKİZMİR - İzmir'in Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın, "Cumhurbaşkanına hakaret, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme, halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama, halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçlamalarıyla yargılanmasına devam edildi. 

Geçen ocak ayında Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’ya ait olduğu öne sürülen sosyal medya hesaplarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içerikli paylaşımların yapıldığı iddiasıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede Arda’nın; ‘Cumhurbaşkanına hakaret, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme, halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama, halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama’ suçlamalarıyla cezalandırılması talep edildi.

Dosyanın 3’üncü celsesi bugün İzmir 34’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vekili avukat Gülşen Gezici ile sanık Arda’nın vekili avukat Ayşe Zübeyde Aydın katıldı. 

Hakim, geçen celselerde Facebook’tan istenen yazının İstanbul’daki şirketin hukuk bürosundan geldiğini ve dosyaya konulduğunu okudu.

Söz alan avukat Gülşen Gezici, sanık Arda’nın cezalandırılmasını talep etti. Gezici, “Biz daha önce belirttiğimiz gibi Facebook’tan bilgi ve belge getirtilmesine gerek olmadığını düşünüyoruz. Dinlenen tanıklar ve daha önceden sunduğumuz ekran görüntüleri, paylaşımların sanığın sayfasından yapıldığını belgelemiştir. Sanık da kotasının 5 bini doldurması sebebiyle sayfayı beğeni sayfasına çevirdiğini de beyan etmiştir. Bu nedenlerle sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi.

Duruşmada konuşan Arda’nın avukatı Aydın, “Söz konusu paylaşımların müvekkil tarafından yapıldığını kabul etmiyoruz. Siber Suçlardan alınan raporda yazışmaların tespit edilemediği ve Facebook’tan tespit edilmesi gerektiği belirtilmiştir. Bu nedenlerle ilgili bilgilerin Amerika’ya talimat yazılarak Facebook’tan istenmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından hakim, Facebook Inc Şirketinden ilgili bilgi ve belgelerin teminine esas olmak üzere Amerika Birleşik Devletleri Yetkili Adli Makamına hitaben istinabe yazısı hazırlanmasına, tercümesi yaptırıldıktan sonra ilgili Yetkili Adli Makama iletilmek üzere Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış ilişkiler Genel Müdürlüğüne gönderilmesine karar vererek duruşmayı 9 Aralık 2021 tarihine erteledi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir