MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Arda'nın yargılandığı davada yeni gelişme: Gözler yeniden ABD'de!
Güncel
7 Nisan 2022 Perşembe 10:55

Başkan Arda'nın yargılandığı davada yeni gelişme: Gözler yeniden ABD'de!

Gaziemir Belediye Başkanı Arda'nın sosyal medya paylaşımları nedeniyle Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan yargılandığı davada süreç devam ediyor. İlgili paylaşımların Arda'ya ait olup olmadığına ilişkin ABD'deki Facebook Genel Merkezi'nden gelen e-postada link görüntülenme problemi yaşanınca yeni yazıya verilecek cevabın beklenmesine karar verildi ve dava 22 Eylül'e ertelendi.

GERÇEKİZMİR - Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın sosyal medya paylaşımları nedeniyle Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan yargılandığı davada süreç devam ediyor. 

İzmir Adliyesi 34.Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen ve Arda'nın katılmadığı duruşmada mahkemeye heyeti ilgili paylaşımların Gaziemir Belediye Başkanı'na ait olup olmadığına ilişkin Facebook Genel Merkezi'nden beklenilen yazıya dönüş yapıldığını, gönderilen e-postada linkin görüntülenemediği ve bu nedenle güncel linkin talep edildiğini bildirdi. 

Ardından bu yönde çıkan karar doğrultusunda görüntülenmeye sağlayacak linkin temini için Facebook'un ABD merkezinden cevabın beklenmesine ve bir sonraki duruşmanın 22 Eylül 2022'de görülmesine karar verildi. 

NE OLMUŞTU ?
Geçen yıl ocak ayında Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'ya ait olduğu öne sürülen sosyal medya hesaplarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içerikli paylaşımların yapıldığı iddiasıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış, Arda hakkında "Cumhurbaşkanı'na hakaret", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik", "halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama", "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" ve "suçu ve suçluyu övme" suçlarını işlediği iddiasıyla dava açılmıştı.

Davanın aralık ayındaki ilk duruşmasında Halil Arda, suçlamaları kabul etmemiş, iftira ve komploya maruz kaldığını savunmuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir