
Başkan Ünsal'dan Cumhuriyet Mahallesi'ne 3. etap güvencesi

Menderes'e kardeş belediye ziyareti

Çiğli'de spor ve sanatla dolu 19 Mayıs programı
Aliağa'da kesin hesap görüşüldü

GERÇEKİZMİR - Yolsuzluk suçlamasıyla Silivri'deki Marmara cezaevinde tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu'nun X hesabı, mahkeme kararıyla Türkiye sınırlarında erişime kapatıldı.
İmamoğlu’nun hesabının erişime kapatılmasının ardından CHP’li yöneticiler, milletvekilleri ve belediye başkanları destek amacıyla hesaplarının profil fotoğraflarını İmamoğlu’nun fotoğrafı ile değiştirdi.
İmamoğlu’na destek olmak isteyen çok sayıda X kullanıcısının hesabı ‘sahte kişilik oluşturma’ olarak değerlendirilerek askıya alındı.
Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir’in X hesabı da ‘sahte kişilik oluşturma’ politikası nedeniyle askıya alındı.
Övünç Demir konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız Ekrem İmamoğlu’nun X hesabının askıya alınmasına karşı dayanışmamızı göstermek amacıyla profil fotoğrafımı Ekrem Başkanımızın fotoğrafıyla değiştirmiştim. Bunun hemen ardından onaylı X (Twitter) hesabım askıya alındı.
Bu, yalnızca bir sosyal medya kısıtlaması değildir; halkın seçilmiş temsilcilerine, ifade özgürlüğüne ve demokratik dayanışmaya yönelik açık bir müdahaledir.
Buradan açıkça ilan ediyorum: Ne yaparlarsa yapsınlar, haklıyı, doğruyu savunmaktan bir adım bile geri atmayacağız. Bizim yolumuz, halkın yoludur. Susturulmaya, yıldırılmaya çalışılan her ses, daha gür çıkacaktır.
İrade milletindir!