MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Erdoğan'dan Danıştay'ın kararıyla ilgili tepki, vatandaşa davet!
Yerel Yönetimler
16 Temmuz 2020 Perşembe 15:04

Başkan Erdoğan'dan Danıştay'ın kararıyla ilgili tepki, vatandaşa davet!

Karaburun Belediye Başkanı CHP’li İlkay Girgin Erdoğan, Karaburun Yaylaköy’deki “Karaburun RES” Projesi’nin kapasite artışı ile ilgili, Danıştay 6. Dairesi’nin mahkemenin verdiği ‘ÇED Olumlu kararın iptalini’ bozması sonrası açıklamada bulundu. Erdoğan,  “Bu kararı bir hukukçu olarak anlamam gerçekten de mümkün değildir.” dedi. Erdoğan, Danıştay’ın verdiği kararı, Anayasa Mahkemesi’ne götürme kararı alan Kent Konseyi'nin açıklamasına vatandaşları davet etti.

GERÇEKİZMİR - Karaburun Yaylaköy’deki “Karaburun RES” Projesi’nin kapasite artışı ile ilgili Karaburun Yurttaş davacılarının açtığı davada, İzmir 3. İdare Mahkemesi’nin ÇED Olumlu kararını iptal etmişti.

Danıştay 6. Dairesi’nin bu kararı bozma ve davanın reddine karar vermesi üzerine Karaburun Yurttaş davacıları ve Karaburun Kent Konseyi dosyayı Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı.

Karabağlar Belediye Başkanı CHP’li İlkay Girgin Erdoğan’dan açıklama geldi. Erdoğan sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı;

"Değerli Hemşehrilerim,

İlçemize bağlı Yayla Köyü’müzde inşa edilen  "Karaburun RES” Projesi’nin kapasite artışı ile ilgili olarak,

Karaburun Yurttaş Davacıları ve Karaburun Kent Konseyi’nin açtığı dava, Danıştay 6’ıncı Dairesi tarafından “karar düzeltme yolu kapalı olarak” reddedilmiştir.

Bu kararı bir hukukçu olarak anlamam gerçekten de mümkün değildir.

Özel Çevre Koruma Bölgesi olan yarımadamızda, RES projelerinin lisansları ve ÇED Olumlu kararlarının defalarca “yaşamdan” yana iptal edilmesine rağmen, her seferinde ilgili Bakanlıkların izni ile yerel dinamiklerin görüşleri dikkate alınmaksızın projelerin gerçekleştiğini görmekteyiz.

Danıştay’ın verdiği kararı, Anayasa Mahkemesi’ne götürme iradesini ortaya koyan Karaburun Kent Konseyi'miz, 18 Temmuz 2020 Cumartesi günü saat 11.00’de davada gelinen son aşamayı kamuoyumuz ve halkımız ile paylaşacağı bir basın açıklaması yapacaktır.

Karaburun ilçe merkezimizde Cumhuriyet Meydanı’nda sosyal mesafeye uygun olarak düzenlenecek bu toplantıya, yaşadığı coğrafyaya ve çocuklarının geleceğine karşı sorumluluk duyan tüm hemşehrilerimizi davet ediyoruz.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir