MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Eşki bal hasadı yaptı
Yerel Yönetimler
4 Ekim 2024 Cuma 10:13

Başkan Eşki bal hasadı yaptı

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Bornova Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Kayadibi Mahallesi’nde kurulan arılıkta düzenlenen bal hasadına katıldı. Başkan Eşki, bal sağımının ardından elde edilen balları ihtiyaç sahibi vatandaşlar için Bornova merkezde hizmet veren Kent Market Celal Altınay Şubesi’nin raflarına yerleştirdi.

Kayadibi Mahallesi’nde düzenlenen bal hasadına katılan Başkan Eşki, arıcılık projeleriyle Bornova’da kırsal kalkınmaya katkı sağlamayı hedeflediklerini vurguladı. Kursiyerlere eğitim, arıcılık malzemeleri ve teknik destek sağladıklarını hatırlatan Başkan Eşki, elde edilen balların Kent Market aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını ifade etti. Bornova Belediyesi, kırsal bölgelerde üretimi teşvik etmek amacıyla arıcılık yapan vatandaşlara kovan, ekipman ve lavanta fidanı desteği vermeye devam ediyor.

Üretilen ballar Kent Market raflarında

Bu tür projelerle Bornova’nın kırsal alanlarının kalkınmasını sağlamayı ve üreticilere yeni iş alanları sunmayı hedeflediklerini belirten Başkan Eşki, “Bornova’da tarımsal ve hayvansal üretimin sürekliliğini sağlamak, üreticilerimizi desteklemek ve yerel ekonomiye katkıda bulunmak için çeşitli projeler yürütüyoruz. Arıcılık faaliyetlerimiz bu projelerimizin önemli bir parçası. Kursiyerlerimize yalnızca eğitim değil, aynı zamanda arıcılık malzemeleri desteği ve teknik danışmanlık hizmeti sunuyoruz. Arılarımızın bal hasadını yapıp, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için Kent Market ile iş birliği yapıyoruz” dedi.

Arıcılığa yönelik eğitim ve destek projeleri

Bornova Belediyesi, kırsal kalkınma kapsamında arıcılık faaliyetlerinin yaygınlaştırılması amacıyla çeşitli kurslar ve eğitimler düzenliyor. Bu eğitimlerle arıcılığa yeni başlayan üreticilere kovan, arıcılık ekipmanları ve kıyafet desteği sağlanıyor. Ayrıca, kursiyerlerin kovanlarını yerleştirebilecekleri 30 dönümlük demo bir arılık oluşturularak üretime teşvik ediliyor. Homeros Vadisi’nde yer alan arılıkta arıların sevdiği bitkilerin ekimi ve desteklenmesi çalışmaları devam ediyor.

Bornova Belediye ayrıca kırsal bölgelerde üretimi artırmayı amaçlayan projeler kapsamında bine yakın lavanta fidanını arıcılık yapan vatandaşlara dağıtacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir