MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Eşki 'borcumuz yok' dedi, AK Parti'ye 'tekzip edin' çağrısı yaptı!
Yerel Yönetimler
5 Eylül 2024 Perşembe 20:42

Başkan Eşki 'borcumuz yok' dedi, AK Parti'ye 'tekzip edin' çağrısı yaptı!

AK Parti İzmir Milletvekili Çankırı, SGK İcra Dairesi Başkanlığı'na ait İzmir Büyükşehir Belediyesi ve 30 ilçenin borcunu açıklamıştı. Çankırı’nın açıkladığı listede Bornova Belediyesine ait borç tutarı 28.064.009 TL olarak duyuruldu. Bornova’da meclis toplantısında ilgili kurumlardan alınan ‘borcu yoktur’ yazısı ekrana yansıtıldı. Başkan Eşki, "724 lira 50 kuruş trafik borcu dışında borcumuz yok. AK Parti grubundan ricamız bakanlığın yapmış olduğu açıklamayı, belediye adına tekzip edin" dedi.

GERÇEKİZMİR - Bornova Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan 2. Meclis Toplantısı, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki yönetiminde belediye meclis salonunda gerçekleştirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik (SGK) Bakanı Vedat Işıkhan'ın İzmir temaslarında SGK'ya borçlu CHP'li belediyelere ithafen yaptığı  konuşmaya AK Parti kanadından İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı'dan destek geldi. Çankırı, SGK İcra Dairesi Başkanlığı'na ait İzmir Büyükşehir Belediyesi ve 30 ilçenin borcunu açıklamıştı.

Çankırı’nın açıkladığı listede Bornova Belediyesine ait borç tutarı 28.064.009 TL olarak duyuruldu.

Bornova’daki meclis toplantısında ilgili kurumlardan alınan ‘borcu yoktur’ yazısı ekrana yansıtıldı.



EŞKİ:BORCUMUZ YOK... TEKZİP EDİN!
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “ Bir SGK borcumuz olduğu açıklandı bakanlık tarafından. 28.064.009 TL olarak duyuruldu. Böyle bir borç yok. Trafik borcumuz var sadece…O da 724 lira 50 kuruş… Bizi ayıp olmasın diye mi yazmışlar bilmiyorum. Bizim bu dediğim trafik borcu dışında bir borcumuz yok. Bornova halkının ihtiyaçları hayata geçirelim, belediyenin borcu olsun. Borçtan kimse ölmüyor. Belediye de yıkılmaz.  AK Parti grubundan ricamız bakanlığın yapmış olduğu açıklamayı, Bornova Belediyesi adına tekzip etmenizi istiyoruz" dedi. 

AK PARTİLİ TATLI: BİZDE BORÇSUZ BİLİYORUZ
Geçtiğimiz dönem de meclis üyesi olarak görev yapan AK Parti meclis Üyesi Sait Tatlı, Eşki’nin sözleri sonrası, “ Basın burada geçmiş dönemde de meclis üyeliği yaptım. Biz de öyle biliyoruz. Borçsuz… Bornova Belediyesi’nin övündüğü 2 başlık vardı. Borçsuz olması ve bir dönem yapan ikinci dönem yapamıyordu. Temennim bu borçsuzluk devam etsin. İkincisin de temennim inşallah biz geleceğiz önümüzdeki döneme…” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir