MENÜ
İzmir 12°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Gürbüz 'Club Med' kararını açıkladı: Belediye ihaleye girecek mi?
Yerel Yönetimler
18 Şubat 2021 Perşembe 11:44

Başkan Gürbüz 'Club Med' kararını açıkladı: Belediye ihaleye girecek mi?

Foça Belediye Başkanı Gürbüz, ihale kararı alınan Fransız Tatil Köyü için ihaleye gireceklerini söyledi. Çalışmalara ilişkin bilgi veren Belediye Başkanı Gürbüz, “Meclis üyeleriyle değerlendirme yapıyoruz, yarın da bir toplantı yapacağız. Büyük ihtimal ihaleye gireceğiz. Belediye olarak değil ama ortak protokol olarak Foçalılarla ve yatırımcılarla hareket edeceğiz” dedi.

Mehmet İŞLER/ GERÇEKİZMİR - Foça Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Fatih Gürbüz, Türkiye’nin ilk tatil köyü olan ve 1967 yılından 2005’e kadar hizmet veren, ‘Fransız Tatil Köyü’ ismiyle de bilinen Club Med için ihale kararı alınması sonrasında açıklamalarda bulundu.

Yıllardır birçok defa ihale kararı alınan fakat aktifleştirilemeyen tesis için daha önce de, “Belediye olarak talibiz” çıkışını yapan Belediye Başkanı Gürbüz yine net ifadeler kullandı.

ORTAK PROTOKOL OLARAK İHALEYE GİRECEĞİZ
Başkan Gürbüz, “Meclis üyeleriyle değerlendirme yapıyoruz, yarın da bir toplantı yapacağız. Büyük ihtimal ihaleye gireceğiz. Belediye olarak değil ama ortak protokol olarak Foçalılarla ve yatırımcılarla hareket edeceğiz. Onlar da girmeyi düşünüyor. Turizm işi yapanlarla hareket edeceğiz. Yarın daha da netleşecek. Foça’da yine kaliteli turizm yapılacaktır. Bize kaynak sağlayacaktır. Orası da hak ettiği değeri bulacaktır” diye konuştu.  

NE OLMUŞTU?
Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yatırımcılar için yaptığı duyuruda bilgiler verildi. Daha önce de ihale yapılan tesisin yeniden faaliyete geçirilmesi için çalışmalar devam ederken geçici teminat bedelinin 3 milyon TL olacağı belirtildi. İşletme hakkının 49 yıllık olacağı da aktarılırken pazarlık usulüyle yapılacak ihale için son teklifin 20 Nisan Günü saat 18:00’e kadar verilmesi gerektiği ifade edildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir