MENÜ
İzmir 19°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan İduğ'dan grev açıklaması: Bütçenin yüzde 90'ı talep ediliyor!
Yerel Yönetimler
4 Ekim 2022 Salı 20:26

Başkan İduğ'dan grev açıklaması: Bütçenin yüzde 90'ı talep ediliyor!

Bornova Belediye Başkanı İduğ, meclis toplantısının dilek ve temenniler bölümünde grev süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. İduğ, " Emeğe saygı duyan belediye olarak yine anlaşacağız ancak talep edilen şartlar şu an bütçe ile orantılı değil,  bütçenin yüzde 90’ı talep ediliyor. Dolayısıyla bunu vermemiz mümkün değil. Hizmet yapamayız, verilecek rakam hizmet etmemize de izin vermeli." dedi.

GERÇEKİZMİR - Bornova Belediyesi Ekim Ayı 1. Olağan Meclis Oturumu Belediye Başkanı Mustafa İduğ idaresinde gerçekleşti.

Bornova Belediyesi şirketi BORBEL'de çalışan ve Genel-İş'te örgütlü bin 580 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi süreci tıkanınca sendika belediye binasına grev kararı asmıştı.

Başkan İduğ, meclis toplantısının dilek ve temenniler bölümünde grev süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

İduğ şunları söyledi;

 2021 Şubat ayında Türkiye’nin en büyük zammını veren sözleşmeye belediye olarak imza attık . Emeğe saygı duyan belediye olarak yine anlaşacağız ancak talep edilen şartlar şu an bütçe ile orantılı değil,  bütçenin yüzde 90’ı talep ediliyor. Dolayısıyla bunu vermemiz mümkün değil. Hizmet yapamayız verilecek rakam hizmet etmemize de izin vermeli. Elbette her şeyin siz de biz de farkındayız şu an asgari ücret 5500 TL , enflasyon almış yürümüş,  1 kilo peynirinin kilosu 150 lira, bir inşaat işçisi eskiden alıp peynir ekmek yerdi, şu an peynir ekmek yemek için 100 TL vermesi lazım, çalışanlarımızı  mağdur etmeyecek ama hizmeti de engellemeyecek tabloyu önlerine koyduk kısa zamanda da bunu çözeceğimizi düşünüyorum”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Birol DOYRANLI
 4 Ekim 2022 Salı 21:36
Sayın Başkan, tüm CHP li Belediye Başkanları gibi Türkiye gerçeklerini görmezden gelerek gereğinden fazla zam yapmanız daha fazla zam istenmesine neden oluyor. Belediyelerde çalışan ilkokul, ortaokul veya lise mezunu kişilerin mühendislik fakültelerini bitirip özel sektörlerde çalışan kişilerden kat be kat fazla maaş alıyor. Bu zemini sizler hazırladınız. Ben emeğe karşı değilim, ancak belediye başkanlarının verdiği maaşı, hükümetler memurlarına, özel sektör de çalışanlarına maalesef vermiyor. Sizler böyle yaptıkça gerek iş istenme konusunda gerekse her sözleşme döneminde işçilerinizle başınız hep ağrıyacak... Madem bugüne kadar işçilerinizin istediği maaşı verdiniz, bundan sonra da vermeniz gerekmiyor mu? Bu ülkede eşit işe eşit ücret felsefesi yerleştirilmediği sürece sorunlar her geçen yıl büyüyecektir. Umarım, samimiyetle açıkladığınız bütçe gerçeğini işçi temsilcileri de görür ve orta noktada buluşursunuz. Aksi inatlaşmada ceremesini halk çeker...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir