MENÜ
İzmir
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan İnce'den 'limanda yıkım' iddialarına mecliste yanıt!
Yerel Yönetimler
2 Aralık 2020 Çarşamba 18:58

Başkan İnce'den 'limanda yıkım' iddialarına mecliste yanıt!

Güzelbahçe limanında bulunan 18 adet balıkçı dükkanının yıkılacağı yönünde bilgi kirliliği yaşandığı mecliste gündeme gelince Belediye Başkanı İnce, “Benim Güzelbahçe Belediye Başkanı olarak önce belediye tarafından inşası yapılan binaları yıkmak gibi aptallığın içine düşeceğimi kimse zannetmesin. Buna aptallık derim ben. Birinci limandaki binaları Güzelbahçe Belediyesi 1998’den sonra yapmıştır. Buraya iskan raporu vermiştir” dedi.  İnce yıkımın söz konusu olmadığını söyledi.

GERÇEKİZMİR- Güzelbahçe Belediyesi’nin Aralık ayı olağan meclis toplantısı Başkan Mustafa İnce idaresinde gerçekleşti. Oturumda ilçe özelinde önemli kararlar alındı. Ayrıca Belediye Başkanı İnce, kendisine yöneltilen bir soru üzerine ilçede bulunan 18 adet balıkçı dükkanına dair açıklamalar yaptı.

Güzelbahçe limanındaki dükkanların yıkılacağına dair bilgi kirliliği olduğunun öne sürülmesi ve “Güzelbahçe Belediyesi oradaki dükkanlar için yıkım kararı alarak boşaltılmasıyla ilgili süreç başlatacakmış. Bu konuda meclisi aydınlatır mısınız?” çıkışı sonrasında konuşan Başkan İnce net ifadeler kullandı.

İnce, “Benim Güzelbahçe Belediye Başkanı olarak önce belediye tarafından inşası yapılan binaları yıkmak gibi aptallığın içine düşeceğimi kimse zannetmesin. Buna aptallık derim ben. Birinci limandaki binaları Güzelbahçe Belediyesi 1998’den sonra yapmıştır. Buraya iskan raporu vermiştir” dedi.

İnce, 18 adet dükkanın imar affından yararlandığını da hatırlatırken, “Balık satış dükkanlarının mutfak ve çay ocağı ve tuvaleti ayrı ayrı yapı kayıt belgelerini almıştır. Binanın yapılışı ve Güzelbahçe Belediyesi tarafından oturma ruhsatları kanıtlıdır. En kötü ihtimalle kıyı kenarın kara tarafındaki binayı yapanlar hak sahibidir. Zaten 18 dükkan haricinde imar affı başvurusu yoktur. Bize gelen bilgilere göre… Doğal olarak bunlarda hak sahibiyiz. Bu hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. Bizim yaptığımız ve ruhsat verdiğimiz binaları ve yapı kayıt belgeleri olan binaları hiçbir zaman yıkmayız. Kiracılık, işgalcilik ve mülkiyet konusunda Milli Emlak’ımızın hakları konusundaki mücadelemizi hukuki yönden sürdürürüz. Umarım esnaflarımızı mutlu bir noktaya getiririz. Hiçbir zaman burayı Güzelbahçe Belediyesi olarak alacağız ve başka maksatla kullanacağız demedik, böyle bir durum da yoktur” ifadelerini kullandı.  

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir