MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Kılıç duyurdu: Buca'ya bir müjdeli haber daha!
Yerel Yönetimler
8 Ocak 2022 Cumartesi 14:08

Başkan Kılıç duyurdu: Buca'ya bir müjdeli haber daha!

Buca Cezaevi’nin yıkımı için harekete geçilmesinin ardından ilçeye ikinci müjde Ankara’dan geldi. Erhan Kılıç’ın duyurduğu gelişmeye göre Adnan Kahveci Caddesi’ni kesintisiz ulaşım ulaştıracak imar yolu açılacak. Bununla birlikte ilçenin trafiği rahat nefes alacak. 

GERÇEKİZMİR - Buca Cezaevi’nin yıkılması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, İzmir İl Müdürlüğüne yıkım ihalesine çıkılması için talimat gönderilmesinin ardından Buca’ya kısa sürede ikinci müjde geldi. Erhan Kılıç’ın duyurduğu gelişmeye göre Adnan Kahveci Caddesi’ni kesintisiz ulaşım ulaştıracak imar yolu açılacak. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Buca Metrosu’nda çalışmaların başlama tarihi olarak 14 Şubat’ı işaret etmiş ardından ilçenin kanayan yarası Buca Cezaevi’nin yıkımı için harekete geçildiği bildirilmişti.

Buca için ardı ardına gelen haberlerin ardından belediye başkanı Erhan Kılıç, jandarma lojmanları nedeniyle kesintiye uğrayan Adnan Kahveci Caddesi’nde kesintisiz ulaşımı sağlayacak imar yolunun açılacağını duyurdu. 

Kılıç şu açıklamayı yaptı; 

‘’Bucamız için güzel haberleri birbiri ardına almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Buca Cezaevi'nin kaldırılmasıyla birlikte Buca’nın en büyük sorunlarından birisi olan trafik sorunuyla ilgili tarihi bir dönemece girdik. 

Jandarma lojmanlarından kaynaklı kesintiye uğrayan Adnan Kahveci Caddesi’nin kesintisiz ulaşıma açılmasını istiyorduk. Bu anlamda ortak akılla yürüttüğümüz çalışmalar çerçevesinde olumlu gelişmeler yaşadık. Ankara’dan uzun zamandır beklediğimiz müjdeli haberimiz geldi. 

İmar yolu çok yakın zamanda açılacak. Bu yol da ulaşıma açıldığında Menderes Caddesi’ndeki trafik yükünü hafifleterek, hemşehrilerimizin ulaşımda yaşadıkları sıkıntıları ortadan kaldırmış olacağız.

Buca Metrosu ve imar yolu projeleriyle beraber ulaşım artık kentimizde sorun olmaktan çıkacak ve Bucamız büyük bir atılım gerçekleştirme potansiyeline kavuşacaktır. Emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliriz.’’

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir