MENÜ
İzmir 21°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Kılıç'tan Osmaniye raporu: 3'te 1'i yıkılmış!
Yerel Yönetimler
8 Şubat 2023 Çarşamba 11:57

Başkan Kılıç'tan Osmaniye raporu: 3'te 1'i yıkılmış!

Türkiye’de Kahramanmaraş’ta 9 saat arayla meydana gelen 7,7 ve 7,6’lık depremlerle yıkıldı. Büyük felaketin ardından arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken İzmirli siyasiler de deprem bölgesine hareket etti. BUCAKUT ekibi ile Osmaniye’ye giden Buca Belediye Başkanı Kılıç kentteki durumu, ‘’Durum çok kötü Osmaniye’nin 3’te 1’i yıkılmış’’ sözleriyle özetledi.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Türkiye’de Kahramanmaraş’ta 9 saat arayla meydana gelen 7,7 ve 7,6’lık depremlerle yıkıldı.

Can kaybı saatler geçtikçe artarken arama-kurtarma çalışmaları da devam ediyor.

Türkiye’nin seferber olduğu büyük yıkımın ardından İzmir tüm gücüyle bölgeye destek olurken kentin milletvekilleri ve belediye başkanları da depremden etkilenen illere gitti.

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç belediyenin arama kurtarma ekibi BUCAKUT ile depremle sarsılan Osmaniye’ye giderken yardım çalışmalarına katıldı.

OSMANİYE’NİN 3’TE 1’İ YIKILMIŞ!
Bölgedeki son durumu Gerçekİzmir’e aktaran Kılıç, ‘’Durum çok kötü Osmaniye’nin 3’te 1’i yıkılmış’’ sözlerini kullandı.

Kılıç, ‘’Osmaniye Merkez’de çok katlı bir sitenin enkazındayız. BUCAKUT ekipleri Fransız ekiplerle beraber çalışıyorlar. Biz ses alındı onun için mücadele ediyoruz. Bir koridor açmaya çalışıyorlar. Yukarından aşağıdakilere ulaşmak için. Durum çok kötü Osmaniye’nin 3’te 1’i yıkılmış. Çadır kentler kuruldu, yardımlar da yavaş yavaş geliyor. Ekipler de Osmaniye’de yeterli denilebilecek seviyede ama biraz koordinasyon eksikliği var. Ekipler ne yapacaklarını bilmiyorlar koordinasyon eksikliği var. Yollar çok kötüydü. Tipi de başladı biz yola çıktığımızda yaklaşık 20 km’lik mesafeyi 7,8 saatte aldık’’ ifadelerini kullandı.

YARDIMLAR HATAY’A YÖNLENDİRİLMELİ!
Kılıç sözlerini noktalarken, "Yardımlar geliyor ihtiyaçların büyük çoğunluğu tırlarla ciddi bir seferberlik ama daha çok ben Hatay bölgesine yönlenilmesi gerektiğini düşünüyorum burada yeterince yardım tırı var’’ açıklamasını yaptı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir