MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Kocaoğlu'ndan çarpıcı ittifak çıkışı: Yine aday olursam..
Yerel Yönetimler
14 Mart 2018 Çarşamba 10:03

Başkan Kocaoğlu'ndan çarpıcı ittifak çıkışı: Yine aday olursam..

3 radyonun ortak yayınında 'ittifak' gündemiyle ilgili soruya çarpıcı bir yanıt veren Kocaoğlu, "Yine aday olursak halkın arasındaki ittifakı, şahsımızla mutabakatı sağlayabileceğimizi düşünüyoruz" şeklinde yanıt verdi. İZBAN’daki artı para eleştirilerine yanıt veren Kocaoğlu, genel siyaseti düşünmediğini söyledi. Kocaoğlu, Kent Konseyi’ndeki istifa krizi, CHP’li Özkan ve Yücel ile AK Parti İl Başkanı Şengül hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'de yayın yapan üç yerel radyo; Romantik Türk, Can Radyo ve Yıldız FM'in ortak yayınına katıldı.

‘ARTI PARA’ SİSTEMİ: BU İŞİ POLİTİK MALZEME YAPMAYIN
Başkan Aziz Kocaoğlu programda ilk İZBAN’da uygulanmaya konduğu günden bugüne tartışmalara yol açan ‘artı para’ sistemine yönelik eleştirilere yanıt verdi. Kocaoğlu, şunları söyledi: İZBAN’daki gittiğin kadar öde sistemi dünyada ve diğer illerde uygulanan bir sistem. Hatta bir kentimizde otobüs ve metroda da kullanılıyor. İzmir’de her işin olay olması gibi bu da olay oldu. Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan’ın ‘otoban sistemi’ önerisini düşünmedik değil. Ciddi problemler var Arabayla sınırlı yerden geçmiyorsunuz. Bulduğumuz sistem uzun süre üzerinde tartıştığımız bir sistem. Oturması gerek. Ben şunu isterdim. Hiç kimse bu işi politik malzeme yapmasın. Eksiğimiz varsa zaten hızlı şekilde takviye ediyoruz. Nasıl binerken gösteriyorsanız kartı çıkarken de gösterecek. Bir 10 lira sabit paradan bahsediyoruz. Bakiyeyi 10 liradan başlatırsanız hiçbir vakayla karşılamıyorsunuz. Her gün 10 lira alınmıyor. Çıkışta iade ediliyor. İzmir’i yukarıdan aşağı 2.80’e gitsin diyorsa şirket yönetenler aile yönetenler bu haktır adalettir diyorsa düşünmek gerek. 25 km’yi 2.80’e gidecek fazlasına artı ücret ödeyecek. Bu daha hakkaniyetli. Bu sistemi uygulamazsak haksızlık ve adaletsizlikle karşı karşıya geliyor İzmirli… 19 ilçede de uygulanacak. ESHOT otobüsü Bergama’dan Aliağa’ya var. 52 km. Çift bilet alıyoruz. 5 buçuk kesiliyor. Aliağa’ya geldiğinde hakkını vermiş oluyor. Önce inenler fazla para veriyor. Biz de diyoruz ki bindiğinde 5 buçuk kesilsin. Erken indiğinde göstersin parasının iadesini alsın. Orada ortadan kapı olan otobüsleri görevlendireceğiz. Ön kapıdan okutacak bir de inerken orta ve arka kapıdan okutacak. 11 ilçede metropolde 90 dakika devam ediyor. Metropol içinde çok istisna yerler dışında 25 km’yi geçmiyor. Bu sisteme gerek yok.90 dakika ana metropol içinde geçerli. Ben Bornova’dan bindim. Halkapınar’da indim. Geçerli. Geri kalan 19 ilçede geçerli değil. Çünkü 90 dakikanın geçerli olmasının da anlamı yok. Sizin merkezde uyguladığınız sistemi kilometrelerce sistemde uygulayamazsınız. Biz 25 km’den sonra para almaya başlıyoruz. Polemik bize bana yakışmıyor. Herkes biliyor. İZBAN yüzde 50-50 ortaktır. Ben ortağımı şikayet etmem. Ortağımdan memnunum. Bizim sinyalizasyon gibi, sefer sayısı gibi sıkıntılarımız var. Ben bunu Devlet Demiryolları’yla mutabık kalarak inandığım için yaptım. Ortağımı önüme kalkan olarak koymanın kimseye yararı yok. Bunu politik malzeme olarak kullanmak isteyenin kendi düşüncesidir. Bana göre yanlıştır.  İZBAN’da gittiğin kadar öde sisteminin ardından ulaşımda daha da çağ atlatacak projeler var. İleride bu proje şehir içi dolmuşlara da yansıyacak. Dolmuşlar da sisteme dahil olacak zaman içinde. Davranışından kılık kıyafetine zabturapt altına alınacak.”


 

YÜCEL’İN 2 AYLIK PERFORMANSI HARİKA
Kocaoğlu, CHP örgütüne önerdiği ve kongrede il başkanı seçilen Deniz Yücel’in performansının sorulması üzerine “2 aylık performansı bana göre harika” dedi.  Kocaoğlu “Parti içinde yalnız bırakıldığınıza inanıyor musunuz?” sorusuna, “Ben durumumdan şikayetçi değilim. Vekillerin hakkını yememek lazım... Zaman zaman ciddi destek açıklamaları yapıyorlar. Hayatımdan da memnunum. Sataşma varsa cevap veririm. Ufak tefek şeylerin üstünde durmuyorum. Bıçak kemiğe dayanırsa cevap veriyorum. İyi bir il kongresi geçirdik. Eski bir milletvekilinin amacı belli olmayan hareketi dışında mükemmel bir kongre yaşandı. İl Başkanı da yönetimde başarılı. İlerleyen zamanda daha da deneyim kazanacaktır. Ben güveniyorum kendisine. Başarılı olacağına inanıyorum. Partinin böyle bir gençleşmeye ihtiyacı vardı. Ben bu kongrenin İzmir ve CHP açısından yararlı olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

ÖZKAN NE YAPAR BİLEMEM AMA BENİM YOĞURT YİYİŞİM BELLİDİR
Kocaoğlu, yıldızının bir türlü barışmadığı Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın İzmir’deki ilçe ziyaretinde kendisiyle ilgili soruya da yanıt verirken  ‘İzmir CHP’dir CHP kalacak’ demesinin hatırlatılması üzerine Kocaoğlu, “Ne amaçla söyledi bilmiyorum kendisine sormak gerek. Bizim ‘İzmir Azizdir, Aziz kalacak’ diye bir iddiamız yok. Böyle bir laf etmedik! Bir siyasetçinin kendini ön plana çıkartmayıp şov yapmayıp resmini her gazete ilanında vermeyip felsefesini inandığı kurumu öne çıkartması gerekir. Bunu Büyükşehir Belediye Başkanı mükemmel şekilde yapmıştır. Büyükşehir Başkanıyla partinin oyunun arasındaki makas giderek azalmıştır. Tuncay Özkan ne yapar bileme ama benim yoğurt yiyişim bellidir” ifadelerini kullandı.

GENEL SİYASETİ DÜŞÜNMEM
“Yerel yöneticiliğin ardından genel siyaset düşünür müsünüz?” sorusuna ise Kocaoğlu şu yanıtı verdi: Genel siyaset hayatım boyunca düşünmedim. Genel siyaseti düşünmem. Tarzıma uygun değil. Ben laf üretmesini sevmiyorum. Ben çalışmayı seviyorum. Büyük konuşmamak gerek. İnsanın nereye savrulacağı belli olmaz. Büyük konuşmamakla beraber genel siyaseti sevmiyorum, milletvekilliğini sevmiyorum. Belediye başkanlığını seviyorum. Bu yaştan sonra ‘Efendim bunu bitirdik, şuraya gidelim’ olmaz. Ev var ev!

AYDIN BEY’E YAKIŞTI MI BU SÖYLEM!
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün “İzmir’de idari yargı CHP’nin elinde” çıkışının hatırlatılması üzerine, Kocaoğlu, “İl başkanlığı vekillik yapan Aydın kardeşime bu söylem yakıştı mı? O dava açanlar en çok bana dava açıyor. Bunu kendisi de biliyor. Aydın Bey’e bu çıkış olmadı. Yargı bizim elimizdeymiş. Ondan 397 yılla yargılandık. O lafın tutar yanı yok. Sormak gerek nerede, kimin elinde? Aydın Bey’in siyasi deneyimine uygun olmayan bir açıklama” dedi.

İTTİFAK YORUMU
Kocaoğlu, AKP-MHP arasındaki seçim ittifakının yerele yansıması durumunda kendilerinin de ittifak çalışmaları yapıp yapmayacağı yönündeki soruyu, "İttifakı ben değil, Genel Merkez belirler. Bugüne kadar tabanda vatandaşla, seçmenle ittifak yapıp seçilebilecek oyu alıyorum. Herkese eşit, hakkaniyetli davranarak problemleri çözmeye çalışıyorum. Her partiden de oy alabilme şansımız var. Yine aday olursak halkın arasındaki ittifakı, şahsımızla mutabakatı sağlayabileceğimizi düşünüyoruz" şeklinde yanıtladı.

KARABAĞ-ALPER’E PAZARYERİ ÇIKIŞI: GÖREVİ PAYLAŞMIŞLAR MI?
Bayraklı’da devam eden pazaryeri krizinde CHP İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in Ankara’ya giderek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüp, kamuoyuna yaptığı açıklamada Büyükşehir ve Bornova Belediyesi’ni hedef göstermesiyle ilgili Kocaoğlu, şu ifadeleri kullandı: Kendisini tebrik ederim. Başarılı çalışma yapmış. Pazaryeri açmak denetlemek ilçe belediyelerinin görevi... Biz hem yapım işlerinde hem de belediyenin imar yeri olan arsaları veriyoruz ilçe belediyelerine.  Bu iş ilçe belediyesinin sorumluluğunda… Dünya alem bilir bunu! Sorunu hep birlikte çözelim, doğru… Yargı durdurdu. Viyadüklerin altına gelsin diye herkes fetva veriyor. Yukarıda pazarcı var. Bayraklı Belediyesi’nin bu sorunu çözmesi gerek. Ben belediye başkanına şurada olabilir mi diye yer önerdim. Belediye başkanı orası olmaz dedi. Biz de durduk. Biz yetkimiz yokken orada pazaryeri mi açacağız. Herkes her konuda konuşuyor. Bir ilçe başkanının pazar sorununu Büyükşehir ve Bornova Belediyelerine yıkmaya çalışmak boyundan büyük işlere kalkışmaktır. Pazar konusunda ne kendisi muhataptır ne de bizim muhatabımızdır. Belediyede pazardan sorumlu bir görevi varsa bilmem. Muhatabımız bu konuda belediye başkanıdır. İlçe başkanı belediye başkanı görevleri paylaşmışlar mı? Genel Merkez benim yapacağım görevleri belirleyecek merci değil ki.

KONSEY’DEKİ İSTİFA KRİZİ: BAŞKANLIĞI BIRAKACAK
İzmir Kent Konseyi’nde yaşanan istifa krizinin sorulması üzerine Kocaoğlu, “Yönetmelik var. İlçe başkanı olmuş. Kent Konsey başkanlığını bırakacak. Seçime kadar en yaşlı üye götürecek. İstifasını vermezse yasal olarak istifasını vermiş olacak. Yasal olarak sürdüremeyecekse zaten istifa etmiş olur” dedi.

YER KARDEŞİM YER!
Büyükşehir Belediye Başkanı, ‘15 yılda ne yapamadınız?’ sorusuna “Çöp tesisi” yanıtını verirken, “Neden yapılmıyor?” sorusuna da “Yer kardeşim yer” sözleriyle cevapladı.  Kocaoğlu, “Kimsenin suçu yok. İki arkadaş dava açtı. Yürütme durduruldu. Süreç devam ediyor. Seçim arifelerinde bu iş tehlike oluyor. Yapılmayacak bir iş değil. Büyükşehir Belediyesi için bertaraf tesisi yapmak çocuk oyuncağıdır ancak yer problemi var. Birinciyi yaparsak ikincisi de gelir” dedi.

SELDEN KÜTÜK KAPMAK ANLAYIŞI DOĞRU DEĞİL
Kocaoğlu, AK Partili belediye başkanlarının Büyükşehir’in yaptığı alt yapı çalışmalarında açılan çukurların kapatılmaması üzerinden yaptıkları eleştirilerin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

Kendileri çukur açıp Büyükşehir’in açtığı çukur diye fotoğraf çektirenler var. Seçim arifesinde iş şirazesinden çıkmış durumda. Belediye var gücüyle alt yapı çalışması yapıyor. Gecikme oluyor diyorlar. Ben merkeziz hükümetteki gecikmeleri sayarsam… Onlar bizim işimiz değil. Hizmet yap ilçe belediye başkanı her gün gazetede boy bor Büyükşehir’i eleştirsin. Yapmamak kimi cezalandıracak. Bir adap eksikliği var. Bu kayboldu memlekette. Ben ağabeyiniz olarak örnek oluyorum. Dediğim dedik cevap vermiyorum. 1 sene kaldı şurada. Onu söyleyen adam ara sokaklarından ilçe belediyesi sorumlu. Ara sokakların rezaletine bakacak. Sen kendi sokağının hesabını ver. 1 yıl kala ilçe belediye başkanlarının selden kütük kapmak anlayışını yakışık bulmuyorum. Bugünden bunlara kalkışırlarsa korkunç yara alırlar. İzmirli bu siyaseti sevmiyor.”

ADAY ADAYLIĞI İÇİN KARAR VERMEDİM
Kocaoğlu “2019’da aday olacak mısınız?” sorusuna “1 yıl var çalışıyoruz. Niye bize hep soruluyor. Görevimize devam ediyoruz. Zamanı gelince konuşulur. Adayım ya da aday değilim deme lüksüm yok. Zaten ben aday olamam. Aday adayı olurum. Parti büyüklerimiz aday yaparlarsa devam ederiz. Aday adaylığı için karar vermiş değilim. 14 sene önce Bornova’dan gelen Kocaoğlu’yum Değişiklik yok. Saçlarım beyazladı, yaşlandım. Kente hizmet etmek için çalışıyorum” yanıtını verdi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 
 14 Mart 2018 Çarşamba 13:22
Başkan kolayı var yaşlandıysanız aday olmasınız.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir