MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Oran'dan yargıya taşınan o sözlere açıklama: Röportajın tümü okunduğunda...
Yerel Yönetimler
24 Temmuz 2020 Cuma 13:47

Başkan Oran'dan yargıya taşınan o sözlere açıklama: Röportajın tümü okunduğunda...

Başkan Oran'ın açıklaması röportajı yapan haber sitesi tarafından "Çeşme Projesi'ne karşı çıkan vatan hainidir" ifadesiyle manşete taşınınca projeye karşı çıkan sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlardan tepki geldi. Yapılan suç duyurusuyla yargıya da taşınan konu hakkında detaylı açıklama yapan Oran röportajın tamamı okunduğunun da sözlerinin cımbızlandığının anlaşılacağının altını çizdi.

GERÇEKİZMİR - Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Çeşme bölgesine yapmayı planladığı Ege Turizm Projesi üzerine tartışmalar sürerken, ilçenin Belediye Başkanı Ekrem Oran'ın geride kalan hafta yaptığı bir açıklama kent gündemine damga vurdu. 

Başkan Oran'ın açıklaması röportajı yapan haber sitesi tarafından "Çeşme Projesi'ne karşı çıkan vatan hainidir" ifadesiyle manşete taşınınca projeye karşı çıkan sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlardan tepki geldi. 

Aktivist Avukat Senih Özay da bu sözler hakkında suç duyurusunda bulunarak konuyu yargıya taşıdı. 

Gelişmelerin ardından Başkan Oran'dan detaylı bir açıklama geldi. Sosyal medya hesabında konu hakkında bilgilendirme yapan Oran, "20.07.2020 tarihinde Manşet Türkiye adlı internet sitesinde yayınlanan röportajımda, kurduğum bir cümlenin; bağlamından koparılarak manşet haline getirilmesi sonrası haksız yere suç duyurusuna konu olmasına ilişkin açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur" ifadelerini kullanarak röportajda proje hakkındaki çekincelerini ortaya koyduğunun altını çizip ilgili sözlerin cımbızlandığını ve bu çekincelerin kalkması halinde ilçe turizmine katkı koyacak bir turizm yatırımına karşı çıkmanın vatan hainliği olacağını söylediğini belirtti. 

İŞTE O AÇIKLAMA 





Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir