MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Oran duyurdu: Belediyeden Bakanlığa 'Gücücek' talebi!
Yerel Yönetimler
10 Ağustos 2023 Perşembe 21:37

Başkan Oran duyurdu: Belediyeden Bakanlığa 'Gücücek' talebi!

Çeşme Ovacık’taki doğal sit alanı Gücücek Koyu’nun beach club yapılmak üzere 67 milyona ihale ile özel bir firmaya verilmesi beraberinde tepki getirirken, Çeşme Belediyesi’nden kritik bir hamle geldi. Başkan Ekrem Oran, sosyal medyadan ‘Gücücek Plajı hepimizin’ başlığıyla yaptığı açıklamada , Gücücek Plajı'nın belediye bünyesinde koruyucu, sürdürülebilir anlayışla, ücretsiz ve halka açık olmasını sağlamak amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na resmi yollardan talepte bulunulduğunu duyurdu.

GERÇEKİZMİR - İzmir’in ünlü turistik ilçesi Çeşme Ovacık’taki doğal sit alanı Gücücek Koyu’nun beach club yapılmak üzere 67 milyona ihale ile özel bir firmaya verilmesi mahalle sakinleri ile çevrecileri ayaklandırmıştı.
Ellerinde pankartlarla yürüyen yüzlerce protestocu " O plajdaki her bir kum tanesine seksen beş milyonda bir hisse ile biz de ortağız" diyerek tepkilerini dile getirmişti.

Çeşme Belediyesi’nden koyla ilgili hamle geldi.  



Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, sosyal medyadan ‘Gücücek Plajı hepimizin’ başlığıyla yaptığı açıklamada , Gücücek Plajı'nın belediye bünyesinde koruyucu, sürdürülebilir anlayışla, ücretsiz ve halka açık olmasını sağlamak amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na resmi yollardan talepte bulunulduğunu duyurdu.

Başkan Oran açıklamasında şu ifadeleri kullandı;
"Sevgili Çeşme Ailem 
Son dört yıl içerisinde dünyaca ünlü llıca Plajımız dahil olmak üzere ilçemizdeki beş plajın işletmesini Çeşme Belediyesi olarak devraldık ve işletiyoruz. Her yaz,plajlarımızda milyonlarca vatandaşlarımıza ücretsiz bir şekilde hizmet veriyoruz.

Gücücek Plajımız dahil olmak üzere dört plajımızın daha sosyal belediyecilik anlayışı ile Çeşme Belediyesi tarafından işletilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na resmi yollardan talepte bulunduk Bakanlığımızın bu haklı talebimize olumlu dönüş yapacağını umut ediyoruz.

Plajlarımızın belediye bünyesinde koruyucu, sürdürülebilir anlayışımızla, ücretsiz ve halka açık olması tek temennimizdir."
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir