MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Pekdaş'tan göç konferansında mülteci raporu!
Yerel Yönetimler
26 Kasım 2017 Pazar 10:49

Başkan Pekdaş'tan göç konferansında mülteci raporu!

Uluslararası İnner Wheel 244. Bölge Dernekleri tarafından düzenlenen 'göç' konulu konferansta konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, sadece Konak'ta Suriye'den göç etmiş kayıtlı 30 bin kişi olduğunu belirterek, "Sırf belediyecilik hizmetleri ile değil hemşehrilerimize sosyal ve psikolojik olarak da destek vermek zorundayız" dedi.

Uluslararası İnner Wheel 244. Bölge Dernekleri'nin 'Yerlerinden edilmiş kadın ve çocukların yaşamlarının iyileştirilmesinde İnner Wheel üyelerinin rolü' başlıklı konferansı yurt içi ve yurt dışından temsilcilerinin katılımıyla İzmir'deki bir otelde yapıldı. 23- 26 Kasım tarihleri arasında düzenlenen etkinliğin ikinci gününde kürsüye çıkan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, göç konusunda gönüllü çalışmalar başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Pekdaş, Konak Belediyesi'nin özellikle dezavantajlı bölgelerde yaşayan Roman ve Kürt vatandaşlar ile Suriye'den göç etmiş kadın ve çocuklar için yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

GÖÇ, 50 YILDA İKİ KAT ARTTI
Kadın belediye başkanı olarak hangi farklılıkları hayata nasıl geçirebileceği konusunda çok düşündüğünü belirten Pekdaş, yerlerinden göç ettirilmiş kadın ve çocukların desteklenmesine yönelik yaptıkları çalışmaları tek tek anlattı. Küreselleşen dünyada insanların pek çok nedenden ötürü bir biçimde başka yerlere gittiklerini söyleyen Başkan Pekdaş, son 50 yılda doğduğu yerden farklı yerlerde yaşayan insanların sayısının ikiye katlandığının bilgisini verdi. Göçlerin hem göç edenler açısından hem de göç alan yerler açısından sorunlar yarattığını kaydeden Başkan Pekdaş, "Yerel yönetimler, ülke yönetimleri ve uluslararası teşkilatlar bir arda bu sorunları çözmek zorunda" diyerek Türkiye'deki sığınmacıların yaşadığı sorunlara istatistiki veriler üzerinden mercek tuttu. (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir