MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Sandal'dan mecliste çarpıcı çıkış: Bayraklı, Bornova ve Karşıyaka’nın üvey çocuğu!
Yerel Yönetimler
1 Şubat 2021 Pazartesi 19:30

Başkan Sandal'dan mecliste çarpıcı çıkış: Bayraklı, Bornova ve Karşıyaka’nın üvey çocuğu!

Bayraklı Belediye Meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Serdar Sandal, meclisten 26 milyon TL kredi kullanma yetkisi istemesiyle ilgili eleştirilere yanıt verdi. Sandal, “Bayraklı; Bornova ve Karşıyaka’nın üvey çocuğu. Entegrasyonu olmayan bir ilçe, derdi bitmek bilmiyor. Kredi çekmekle ilgili acınacak bir şeyimiz yok” dedi.

GERÇEKİZMİR- Bayraklı Belediyesi Şubat ayı olağan meclisi Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın başkanlığında toplandı. Toplantıda belediyeye ait Manavkuyu Mahallesi’nde 6 bin 484 metrekare büyüklüğündeki arazinin 67 milyon 101 bin 295 TL bedelle SGK’y satılması öneresi hukuk ve bütçe komisyonlarına gönderildi.

80 MİLYONA YAKIN BORCUMUZ VAR
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Primlere ilişkin bir af çıktı. Belediyemizin bugün itibariyle faiziyle 12 milyon lira borcu var. Bayraklı A.Ş’nin 65 milyon 434 bin lira, 13 milyon 200 bin lira da bunun faizi var. BAYBEL’in 3 milyon 950 bin tl borcu, 2 milyon 76 da bunun faizi var. SGK’ya 80 milyon TL’ye yakın ana para borcumuz var şu an SGK’ya” dedi.

26 MİLYON TL KREDİ TALEBİ TARTIŞMA YARATTI!
Toplantıda belediyenin 26 milyon TL kredi çekmesi ve bu konuda Başkan Sandal’a yetki verilmesi tartışma yarattı. Başkan Sandal, “Bayraklı; Bornova ve Karşıyaka’nın üvey çocuğu. Entegrasyonu olmayan bir ilçe, derdi bitmek bilmiyor. Hiçbir sorun yok. Rayiç bedellerle ilgili, biz aslında kurumlara farklı ücretler sunmuyoruz. Kredi çekmekle ilgili acınacak bir şeyimiz yok. Biz geldiğimizde 250 milyon borçla ayda 3 milyon faiz üreten bir belediye devraldı. 102 milyon da banka borcu vardı. Geldiğimiz süreçte 60 milyon ödemişiz. 2 yıl içerisinde mali yapısı güçlü sigortaya, vergi dairesine borçları kapatıp yatırıma geçmek istiyoruz. Sevgi Yolu projesi, Kent Meydanı Projeleriyle ilgili çalışmalar sürüyor. Biz Bayraklı’ya ne kadar fazla kamu kurum ve kuruluşu gelirse o kadar güzel olur. O ibareler kağıt üzerinde değil ete kemiğe bürünür. Osmangazi’de büyük bir engelli tesisi planlıyoruz, 2021 yılı içerisinde Özkanlar pazaryeri projesi tamamlanacak” dedi.

İHTİYAÇ OLMASI HALİNDE
Başkan Sandal,  geçtiğimiz yıl da benzer bir yetki aldıklarını ancak kullanmadıklarını belirterek, “Bizim iddiamız ihtiyaç durumda kullanacağımızdı. Biz Bayraklı’nın ilçe olmasından olan rahatsızlığımız altyapı meselesi ve birçok sorunu halledilmiş bir ilçe olmasıydı. Bizim bayraklı belediyesinde yaptığımız her şey inşallah kamunun pek çok kurumuna örnek olur. İnşallah bütün kamu kurumlarında bu kadar şeffaf bir irade ülkenin tamamında oluşur. Burada biz de bu sıkıntıları çekmeyiz” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir