Hayvanseverliğiyle tanınan, makam odasında kedisi 'Çiko', su kaplumbağası 'Tekila', papağanları 'Koko' ve Gezi' ile belediyenin çatısında da 60 taklacı güvencin besleyen Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde hayvanseverlerle bir araya geldi. Veteriner İşleri Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen etkinliğe Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol köpekleri Zeyna ve Dost ile katılırken hayvan dostları da kendi hayvanlarını yanlarında getirdi. Belediyenin hayvanlar için yaptıkları çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi veren Başkan Şenol, görüş ve önerileri de dinledi.
2009’a kadar Zabıta Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren veterinerlik birimini müdürlüğe çevirdiğini ifade eden Şenol, bu sayede daha çabuk, kaliteli, hızlı ve yerinde hizmet verdiklerinin altını çizdi. Sokak hayvanlarının her türlü sağlık ve bakım gibi rehabilitasyon işlemlerini yaptıklarını dile getiren Başkan Şenol, aynı zamanda havyan hastalıklarının yayılmasını önlemek için gerekli tüm çalışma ve denetimleri de yaptıklarını söyledi.
Sıcak bir yuva…
Sokak hayvanlarının sahiplenilmesi konusunda özel çalışmalar yaptıklarının altını çizen Başkan Halil İbrahim Şenol hayvan severlere çağrı yaptı, “Her canlının olduğu gibi sokakta yaşayan can dostlarımızın da sıcak bir yuvaya ihtiyacı var. Hayvan beslemek isteyenlere önerim satın almak yerine, sokakta yaşayan hayvanları sahiplenmeleri” dedi. Başkan Şenol, “Can dostlarımız köpeklerimizin rahatça dolaşabileceği, oyun oynayabileceği, eğitim alabileceği 10 dönümlük alanda ikinci köpek parkımızı hayata geçiriyoruz. Siz hayvanseverlerin talepleri ve fikirleri doğrultusunda çok özel ve örnek olacak bir park inşa edeceğiz” diye konuştu.
Modern veteriner hizmetleri
Sokak hayvanlarının kısırlaştırma, aşılama, koruma, sahiplendirme, kimliklendirip kayıt altına alma, barındırma, ilaçlama gibi tüm ihtiyaçlarını karşılayan Gaziemir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, bünyesindeki modern klinik ile hayvanların ameliyatlarını da yapabiliyor. Sokakta yakaladığı hayvanların tüm bakım işlemlerini ve sağlık taramasını yapan müdürlük personeli, hayvanın kayıt işlemlerini yaparak kimliklendirdikten sonra yakaladıkları sokağa geri bırakıyor. Sokakta yaşayamayacak durumda olan hayvanlar ise barınaklara ve bakımevlerine yerleştirilerek güvenli bir ortamda yaşaması sağlanıyor. İlçe sınırları içerisindeki hayvan barınaklarının denetimini yapan müdürlük buralardaki hayvanların yemek ihtiyaçlarını da gideriyor.