‘Eğitimli insanların yaşadığı kentler hızla ilerler’ düşüncesiyle, eğitime verdiği destekle tanınan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, ilçeyi ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı, TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu Grup Sözcüsü Yıldırım Kaya’ya yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla göreve geldiği 2009 yılında Gaziemir Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (GAZİSEM)’i hayata geçiren, kırtasiye malzemelerinden, okulların her türlü ihtiyacına kadar karşılayan Başkan Şenol “Eğitimde fırsat eşitliği sağlanmalı, laik, bilimsel, demokratik ve herkese parasız eğitim verilmelidir. Devlet okulunda okuyan her öğrencimize eğitime katkı payı verilmelidir. Eğitim felsefemiz geleneksel değil, çağdaş eğitim anlayışına dayandırılmalıdır ”diye konuştu.
“Eğitim bütçesinden tasarruf edilemez”
Bu ülkenin aydınlık yüzü, geleceğimizin güvencesi olan öğrencilere, Cumhuriyet değerlerine bağlı, doğru ve kaliteli bir eğitim imkânı sunarak, Gaziemirlilerin takdirini toplayan Başkan Şenol “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflediği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmamızın tek yolu eğitimdir. Geleceğimizi yok edecek eğitim sisteminden vazgeçmeliyiz. Tasarruf tedbirleri kapsamında Milli Eğitime ayrılan bütçeden kısıtlamaya gidildi. Hiçbir medeni ülkede eğitim bütçesinden kısılarak tasarrufa gidilemez. Ülkenin can damarları kesilerek tasarruf yapılamaz. Aksine krizlerin pençesinden kurtulmak için eğitime daha fazla bütçe ayırmak gerekir. Çünkü eğitime yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır” şeklinde konuştu.
“Siyasete bakılarak atama yapılmamalı”
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı, TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu Grup Sözcüsü Yıldırım Kaya da, tüm belediyelerin eğitime destek olması gerektiğinin altını çizerek “Bizler Cumhuriyet değerlerini ön planda tutarak, eğitimin gelişmesini sağlayacağız. Üniversite mezunlarımızın işsiz olmadığı, öğretmenlerin branşlarında atamaların yapılacağı bir eğitim sistemini hedefliyoruz. Siyasete bakılarak atama yapmamalı, mülakat sistemine son verilmelidir. Okul türleri Türkiye’nin ihtiyaçlarına göre belirlenmelidir. Eğitimde fırsat eşitliği sağlanmalı ve her çocuğumuz aynı şartlarda eğitim görmelidir. Eğitimin toplumla, ekonomiyle ve bilimle ilişkisini yeniden kurmalı ve ona göre etkin yapılanma, çağdaş-bilimsel içerik, yetişmiş öğretmen, güçlendirilmiş okul ve edilgen olmayan öğrenci dikkate alınarak eğitim yeniden yapılandırılmalıdır” dedi.