MENÜ
İzmir
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Soyer'den Çin'de 'Slowfood' mesaisi
Yerel Yönetimler
4 Ekim 2017 Çarşamba 12:51

Başkan Soyer'den Çin'de 'Slowfood' mesaisi

Seferihisar Belediyesi, Soyer önderliğinde 29 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında Çin’in UNESCO tarafından gastronomi şehri seçilen Chengdu şehrinde düzenlenen 7. Uluslararası Slowfood Kongresi’nde yer aldı. Kongre kapsamında ayrıca küresel sorunların anlatıldığı konferansa da katılım sağlandı.

Seferihisar Belediyesi, Belediye Başkanı Tunç Soyer önderliğinde 29 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında Çin’in UNESCO tarafından gastronomi şehri seçilen Chengdu şehrinde düzenlenen 7. Uluslararası Slowfood Kongresi’nde yer aldı. Kongre kapsamında ayrıca küresel sorunların anlatıldığı konferansa da katılım sağlandı.

Konferansın temel konusu ‘iklim değişikliği’ idi. Hızla devam eden iklim değişikliğini durdurmanın yolları konuşuldu ve gıda ile iklim değişikliği arasındaki bağlantılar anlatıldı.

Slowfood Uluslararası Başkanı Carlo Petrini, açılış konuşmasında, “İklim değişikliği yarın değil bugündür. Tüm insanlığın birleşip çaba harcaması gerekiyor. Çünkü bireylerin her birinin tercihleri bir fark yaratır, ancak değişimi getirecek olan bireylerin eylemlerinin toplamıdır.” dedi.

‘Dünya’yı yiyoruz’ başlığı altında yapılan toplantıda, yakın gelecekte Dünya’yı tüketeceğimizi ve gidecek başka bir gezegen bulmamız gerekeceği anlatılırken, ‘Afrika’daki tarım arazilerine sahip çıkmalıyız’ başlıklı oturumda ise büyük firmaların Afrika’nın tarım arazilerini satın aldıklarını ve yerel halkın tarımdan uzaklaştırıldığı vurgulandı.

Kongre süresince ayrıca ‘menuforchange’ (değişim menüsü), eatlocal (yerel gıda tüketin), slowfood (yavaş yemek) gibi sloganlarla hızlı tüketim ürünlerinden kaçınma konulu bir kampanya başlatıldı. Kongreye katılan dünya genelinden yaklaşık 500 slowfood üyesinden kampanyaya destek verilmesi istendi.

Slowfood Uluslarası Organizasyonu; ‘Eğer iklim değişikliği ile mücadele edeceksek, muazzam tohum çeşitliliği hazinemizi kaybetmemeliyiz.  Dünyada, 80.000 adet tüketilebilir tohum çeşidi mevcut. Bunların sadece 150 tanesi yüksek  miktarlarda üretiliyor ve sadece 8 tanesi küresel ölçekte üretiliyor. Bu nedenle, daha çok çeşitliliğe ihtiyacımız var!’ diyerek tohum çeşitliliğinin önemini vurguladı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir