MENÜ
İzmir 12°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Soyer'den Cittaslow açıklaması: Bizim için turnusol kağıdı olacak!
Yerel Yönetimler
14 Haziran 2021 Pazartesi 19:02

Başkan Soyer'den Cittaslow açıklaması: Bizim için turnusol kağıdı olacak!

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, İzmir'in metropol özelliğiyle dünyada ilk Cittaslow unvanını kazan şehir olmasıyla ilgili konuştu ve "Bu başarı hepimizin" dedi. Başkan Soyer ayrıca, "İzmir'in ön almış olması hem prestij hem de büyükşehir çalışmalarımıza yol gösterecek bir turnusol kağıdı olacak" açıklamasında bulundu.

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Haziran ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Başkan Tunç Soyer idaresinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) gerçekleşti.

Toplantının gündem dışı konuşmalar kısmında söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, İzmir'in kazandığı Cittaslow (Sakin Şehir) unvanı için açıklamalarda bulundu. İzmir'in dünyada metropol özelliğiyle unvanı elde eden ilk şehir olmasına dikkat çeken Belediye Başkanı Soyer, "Yıllardır üzerinde çalıştığımız bir konuydu. Kriterlerin oluşturulması ve metropollere de bu unvanın verilmesi için uzun senelerdir bu çalışmayı yapıyorduk. 12 Haziran'da genel kurulda karara bağlandı. Dünyada ilk kez İzmir Cittaslow unvanını aldı. Bu hepimizin ortak başarısı, İzmir'in ortak başarısı. Paris, Brüksel, Barselona ve ABD'de birçok metropol bu unvanı almak istiyordu. Dünyanın birçok yerinde çalışma yapıyordu. İzmir'in ön almış olması hem prestij hem de büyükşehir çalışmalarımıza yol gösterecek bir turnusol kağıdı olacak. Dünyanın gündemine İzmir'i taşıyacak bir başarı oldu. Bundan sonra bu unvanı almak isteyen metropoller İzmir tarafından genel merkeze refere edilecekler. Bu büyük gurur yaşayacağımız bir başarı oldu. Buna emek veren çalışma arkadaşlarıma ve Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Yolumuz açık olsun. İzmir dünya sahnesinde çok daha fazla yer alacak. Hepimiz İzmirli olmakla çok daha fazla övüneceğiz" ifadelerini kullandı.  

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir