MENÜ
İzmir 11°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Soyer'den Elazığ'a yardım raporu!
Yerel Yönetimler
26 Ocak 2020 Pazar 15:29

Başkan Soyer'den Elazığ'a yardım raporu!

Soyer, "İçimiz kan ağlıyor. Hepimiz çok üzgünüz. Elimizden ne gelir diye kıvranıp duruyoruz. Dün gece 6 otobüs malzeme gönderdik. Bugün yeni araçlar çıkartacağız. Sebze halinden bir TIR gıda maddesi gidecek. Battaniye, kışlık çadır göndereceğiz. Bölgede özellikle kışlık giysiye ihtiyaç var. Ne kadar destek olursanız, hepsini en hızlı şekilde ulaştıracağız" dedi.

Karaburun'u simgesi haline gelen ve bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Nergis Festivali, Elazığ ve Malatya'da yıkıma neden olan 6.8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle buruk başladı. 

Karaburun Belediyesi'nin ev sahipliğini yaptığı festivalin açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer, eşi Neptün Soyer'in yanı sıra Karaburun Kaymakamı Serap Özmen Çetin ve bazı ilçe belediye başkanları katıldı. 

Programın açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sözlerine Elazığ'daki depremi hatırlatarak başladı.

Deprem nedeniyle onlarca ocağın söndüğünü, birçok insanın hayatını kaybettiğini anımsatan Soyer, "İçimiz kan ağlıyor. Hepimiz çok üzgünüz. Elimizden ne gelir diye kıvranıp duruyoruz. Dün gece 6 otobüs malzeme gönderdik. Bugün yeni araçlar çıkartacağız. Sebze halinden bir TIR gıda maddesi gidecek. Battaniye, kışlık çadır göndereceğiz. Bölgede özellikle kışlık giysiye ihtiyaç var. Ne kadar destek olursanız, hepsini en hızlı şekilde ulaştıracağız" dedi.

'FESTİVALLERİ GÜLELİM EĞLENELİM DİYE YAPMIYORUZ'

Daha sonra kırsal kalkınmanın ve üretimin önemine değinen Soyer, "Festivalleri yıllardır gülelim, eğlenelim diye yapmadık. Bu festivallerin temel amacı üretim çeşitliliğini arttırmak, küçük üreticiye sahip çıkmak ve üreticinin ürettiği ürünleri şehirli ile yani tüketiciyle aracısız şekilde buluşturmak. Tarım festivallerimizin tamamında bu niyet var. Bugün de bu amaçla bu festivali gerçekleştirdik. Bu bereketli topraklar dünyanın en zengin toprakları. Ne yazık ki uzun yıllardır dışarıya muhtaç tarım politikalarına esir olduk" diye konuştu.

Başka bir tarımın mümkün olduğunu anlatmaya çalıştıklarını ifade eden Soyer, şöyle devam etti:

"Bunun için dört ana unsur var. Birincisi, küçük üreticiyi destekleyip önündeki engelleri kaldırmak için çalışıyoruz. Bunun için üretici pazarları açtık, onlarcasını da açacağız. İkincisi, ürünü mutlaka işleyeceğiz. Tarım ürününü işleyip sanayi ürününe dönüştürmek gerekiyor. Üçüncüsü, küçük üreticileri kooperatif çatısı altında buluşturmak zorundayız. Birlikte üretip, birlikte kazanacaklar. Dördüncüsü, elbirliği ile yerli tohumu koruyup sahip çıkacağız. En büyük hazinemiz o yerli tohumlardır. Bugün emperyalizm tarlaları tohumla fethediyor. Türkiye'deki 11 büyükşehir belediyemiz ile ortak tarım politikamızı geliştiriyoruz. Ege'nin ve İzmir'in ürettiklerini, Ankaralı, İstanbullu tüketicilerle oralardaki semt pazarlarında buluşturacağız. Kültürpark'taki üretici pazarlarımızın benzerlerini diğer şehirlerde de açacağız." (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir