MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Soyer’den çarpıcı ‘adaylık’ mesajları ve ‘belirsizlik’ uyarısı!
Politika
29 Kasım 2023 Çarşamba 17:04

Başkan Soyer’den çarpıcı ‘adaylık’ mesajları ve ‘belirsizlik’ uyarısı!

Büyükşehir Belediye Başkanı 9 Eylül TV’de katıldığı yayında adaylık sürecine ilişkin çarpıcı mesajlar verdi. Soyer, “Süre geciktikçe ne yazık ki tedirginlik, gerginlik artıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin bürokrasisinde de şehrin diğer dinamiklerinde evham büyüyor” derken, “Bir yüzde değil ama kuvvet ve muhtemel görüyorum ki aday gösterecekler” mesajını verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 9 Eylül TV’de katıldığı yayında önemli açıklamalarda bulundu. 

Başkan Tunç Soyer’den programda adaylık sürecine dair de çarpıcı mesajlar geldi. 

“BU İZMİR’E VE CHP’YE HAKSIZLIK”
Aday belirleme sürecinin uzamasının kendisini ve kenti nasıl etkilediği yönündeki soruyu yanıtlayan Soyer, “Çok üzüyor tabi ki. Bu genel siyasetin bir parçası olarak görüldüğü için bu noktadayız. CHP genelde Türkiye’de büyükşehir belediyeleriyle ilgili diğer ilçe belediyeleriyle ilgili bir irade ortaya koydu. Doğru ya da yanlış benim haddime değil bunu tartışmak. Onların kararı mutlaka doğrudur. İzmir de bu hikayenin bir parçası olduğu için bu noktadayız. İzmir’in aslında böyle bir problemi yok. İzmir aslında bu geciktikçe ne yazık ki tedirginlik, gerginlik artıyor, büyüyor. Büyükşehir Belediyesi’nin bürokrasisinde de şehrin diğer dinamiklerinde de ‘Acaba Başkan gidecek mi? Acaba Başkan aday gösterilmeyecek mi? Acaba bir yanlışı mı var?’ gibi birçok evham büyümeye başlıyor. Dolayısıyla bu İzmir’e haksızlık, CHP’ye haksızlık. Çünkü İzmir’de CHP çok daha yüksek noktalara gidebilir, gitmeli. Ama bu belirsizlik hali insanların algısını da bozuyor ve değiştiriyor. O nedenle bir an önce bitmesini diliyorum” dedi. 

Soyer ayrıca şunları kaydetti: Görüşüyoruz, hepsi arkadaşımızı, yoldaşımız. Dolayısıyla tabi ki kaygılarımızı ifade ediyoruz. Ama sonuçta takdir o kurumların. MYK ve PM gibi kurumlar. Orada bir irade ortaya çıkıyor. Biz de gücümüz yettiğince onlara sesimizi düşürmeye çalışıyoruz. 

“KUVVET VE MUHTEMEL GÖSTERİLECEĞİM”
Aday olma ihtimalinizi yüzde kaç görüyorsunuz sorusuna ise, “Bir yüzde değil ama kuvvet ve muhtemel görüyorum ki aday gösterecekler. Öyle görüyorum” yanıtını verdi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 bucalı
 30 Kasım 2023 Perşembe 10:47
biz soyerden razıyız Allahta ondan razı olsun.
 izmir Delisi
 30 Kasım 2023 Perşembe 09:37
Tunç Soyer Başkan, İzmir şampiyon
 Ali
 29 Kasım 2023 Çarşamba 23:07
aday tunç bey olursa izmir kaybedilir.Çıkın kimliksiz ünvansız halka sorun halk ne diyor bir bakın
 Gerçekler
 29 Kasım 2023 Çarşamba 18:02
Kesinlikle aday gosterilmemelisiniz çünkü kaybedeceksiniz
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir