MENÜ
İzmir 11°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Soyer'den yangın bölgelerinde inceleme!
Yerel Yönetimler
18 Ağustos 2019 Pazar 19:53

Başkan Soyer'den yangın bölgelerinde inceleme!

İzmir’de orman yangını yaşanırken, alevlerle mücadele sürüyor. Rize Fındıklı ilçesinde festivale katılan Tunç Soyer, İzmir’e dönerken, yangın bölgelerinde inceleme yapmaya başladı. Soyer, Orman Bakanlığı'na ve belediyeye bağlı ekiplerin yangının kontrol altına alınıp söndürülmesi için tüm gücüyle çalıştıklarını duyurdu.

GERÇEKİZMİR -İzmir'in Karabağlar ilçesi Tırazlı Mahallesi yakınında çıkan orman yangını saatte 90 kilometre hızla esen rüzgarın etkisiyle Efemçukuru altın madeninin olduğu alana sıçradı.

Yangına  4 helikopter ve 15 arazözle müdahale ediliyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey yangın bölgesinde incelemelerde bulunuyor.

Menderes ve Urla’da da orman yangınları çıkarken alevler yaydı.

Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar, Urla ve Menderes Belediyeleri de ekipleriyle yangın söndürme çalışmasına katıldı.

SOYER YANGIN BÖLGESİNDE

Rize’den Fındıklı ilçesinde festivale katılan Tunç Soyer, İzmir’e dönerek yangın bölgelerinde inceleme yapıyor. Soyer, sosyal medya hesabından Orman Bakanlığı'na ve belediyeye bağlı ekiplerin yangının kontrol altına alınıp söndürülmesi için tüm gücüyle çalıştıklarını açıkladı.

Soyer Tekketepe Gözetleme Kulesi'ne gelerek, Bakan Pakdemirli ve Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey ile de görüştü. 

Soyer sosyal medya hesabından yayınladığı ikinci mesajında, " Urla'daki yangın bazı bölgelerde kontrol altına alındı. Kritik noktalarda ise Orman Bakanlığı'na arazöz desteği sağlıyoruz. Amacımız sabaha kadar yangını tüm noktalarda kontrol altına almak" bilgisini paylaştı.

Urla'nın denizi ve yeşiliyle ünlü Demircili'de çıkan yangın henüz kontrol altına alınamadı. Urla Belediyesi'ne bağlı ekiplerin yanı sıra Büyükşehir ve ilçelerden gelen ekiplerin de yetersiz kalması üzerine çevre il ve ilçelerden de takviye ekipler geldi. Demircili Mahallesi'ndeki evlerin boşaltıldığı ve yangının Menengeç Koyu'na doğru ilerlediği öğrenilirken, Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 5  yangın söndürme helikoperi de çalışmalara  destek veriyor. Yangının ilk çıktığı andan itibaren olay yerine giden Urla Kaymakamı Önder Can, Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe de söndürme çalışmalarına destek veriyor.

MENENGEÇ KOYU'NA İLERLİYOR

İlk andan itibaren olay yerinde olan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, "Urla bölgesi'nde Yağcılar ve Demircili bölgesinde çıkan yangına ilk dakikadan itibaren ekipler müdahale ettik. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile çevre il ve ilçelerden gelen ekiplerin yanı sıra 5 yangın söndürme helikopteriyle de yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Şu an yangın Menengeç Koyu'na doğru devam ediyor. Yangınla mücadele araçlarının ulaşımını kolaylaştırmak için mümkün mertebe Demircili, Yağcılar bölgesine giden yolları lütfen kullanmayalım" dedi.

ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Urla Kaymakamı Önder Can ise yoğun dumanlar nedeniyle Demircili mahallesinin boşaltıldığını; çevre il ve ilçelerden gelen itfaiye ekipleri ile yangın söndürme helikopterlerinin yoğun şekilde çalıştığını kaydetti.

  

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir