MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Soyer duyurdu: Çiğli Tramvayı o tarihte açılacak!
Yerel Yönetimler
21 Ekim 2023 Cumartesi 14:33

Başkan Soyer duyurdu: Çiğli Tramvayı o tarihte açılacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer İzmir’deki raylı sistemlere bir yenisini daha kazandırmak için yapım aşamasında sona gelinen Çiğli Tramvayı’nın ne zaman açılacağına dair tarih verdi.

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını sürdürdüğü Çiğli Tramvayı'nda yeni bir gelişme yaşandı.  

Türkiye’nin de içinden geçtiği ekonomik darboğaz nedeniyle yüklenici firmaya ödemede sorunlar yaşanması ile tramvayın açılışı gecikirken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesabından Çiğli Tramvayı’nın ne zaman açılacağına dair tarih verdi.

Çiğli Tramvayı’ndaki çalışmaları yerinde inceleyen Soyer sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tramvayın 15 Şubat 2024’te açılacağını duyurdu.

Soyer paylaşımında şu ifadelere yer verdi, ‘’Çiğli Tramvayımızda sona yaklaşıyoruz. Mesai arkadaşlarımızı ziyaret edip çalışmalarımızı yerinde inceledik. 11 kilometre uzunluğunda ve 14 istasyondan oluşan tramvayımızı 15 Şubat’ta açıyoruz’’ dedi.

ÇİĞLİ TRAMVAYI

Çiğli Tramvayı hattının temeli 2021 yılının Şubat ayında atıldı. 11 kilometre uzunluğunda ve 14 istasyondan oluşan hat, Ata Sanayi Bölgesi, Çiğli Devlet Hastanesi, Katip Çelebi Üniversitesi, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne hizmet verecek. İZBAN ile yolcu entegrasyonun yapılacağı Semra Aksu Caddesi yayalaştırıldı. Çiğli Tramvay Hattı’nın Karşıyaka hattı ile bağlantısı Karya Kavşağı'nda sağlandı. Hat, yapılan viyadük üzerinden Ekol kavşağına, oradan da Atatürk Caddesi'ne doğru ilerleyecek. Atatürk Caddesi'nden Semra Aksu Caddesi'ne, oradan da Eski Havaalanı Caddesi ile Doğa Koleji kavşağına, devamında Çiğli Devlet Hastanesi ve Ata Sanayi Bölgesi’nden geçerek Evka-5 kavşağına gelecek. Oradan da Atatürk Organize Sanayi Bölgesine ulaşılacak. AOSB içerisinden Katip Çelebi Üniversitesine ulaşan hat, AOSB içerisinde devam ederek Nazım Hikmet Ran Caddesi'ne ve yeniden Ekol Kavşağı'na gelerek ringini tamamlayacak. Çiğli Tramvayı bölgeye nefes aldıracak, trafiği rahatlatacak, bölgedeki hastane, üniversite ve sanayiye ulaşımı kolaylaştıracak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir