MENÜ
İzmir 16°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Soyer’e 677 milyonluk borçlanma yetkisi
Yerel Yönetimler
12 Ağustos 2020 Çarşamba 14:40

Başkan Soyer’e 677 milyonluk borçlanma yetkisi

İzmir İçmesuyu ve Kanalizasyon Projesi kapsamında Fransız Kalkınma Ajansı ve Uluslararası Finans Kurumu ile kredi anlaşmalarının imza aşamasına geldiği bildirildi. Meclis gündemine alınan maddenin kabul edilip resmileşmesi halinde Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’e 677 milyon 434 bin 745 TL’lik borçlanma yetkisi verilmiş olacak.

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR - İZSU Genel Kurulu’nda oylanan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ağustos ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumunda masaya yatırılacak olan borçlanma yetkisi için karar alınacak.

“İzmir İçmesuyu ve Kanalizasyon Projesi” kapsamında yapılan görüşmeler sonucunda yıllara sari kullanılmak üzere Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ile 49. milyon 800 bin Euro'ya kadar ve Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ile 34 milyon dolara kadar kredi anlaşmalarının imzalanma aşamasına gelindiği bilgilendirmesi yapıldı.

Buna göre meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tunç Soyer'e yetki verilmesi hususu görüşülecek.

Önergede şu ifadeler yer aldı:  “İzmir İçmesuyu ve Kanalizasyon Projesi” kapsamında yapılan görüşmeler sonucunda yıllara sari kullanılmak üzere Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ile 49.800.000,00 Euro'ya kadar ve Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ile 34.000.000,00 ABD Dolar'ına kadar kredi anlaşmalarının imzalanma aşamasına gelinmiş olup, Belediyemizin Garantörlüğü kapsamında; kredinin sağlanması ve kullanılması, borçlanmanın yapılması, kredi geri ödeme koşullarının belirlenmesi, kredi anlaşmaları üzerinde değişiklik yapılması ve kullanılacak olan kredi için gerekli garanti ve teminatların verilmesi ile bu işlerle ilgili her türlü sözleşme, taahhütname, protokol ve temlik sözleşmelerinin düzenlenmesi veya imzalanması, kredi ile ilgili her türlü yazışmalarda münferiden işlem yapılabilmesi için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tunç Soyer'e yetki verilmesi hususunun görüşülmesi.

Maddenin kabul edilip resmileşmesi halinde Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’e 677 milyon 434 bin 745 TL’lik borçlanma yetkisi verilmiş olacak. AK Parti İZSU Genel Kurulu’nda bu karara ‘evet’ oyu kullanmıştı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir