MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Soyer grevi sonlandıran anlaşmanın detaylarını açıkladı!
Yerel Yönetimler
2 Ağustos 2023 Çarşamba 10:30

Başkan Soyer grevi sonlandıran anlaşmanın detaylarını açıkladı!

TİS sürecinde yaşanan kriz sonucu metro ve tramvay emekçileri greve çıkarken, kentte haftanın ilk 2 günü de günde yüz binlerce kişinin kullandığı seferler devre dışı kaldı. Başkan Soyer dün gece yaptığı açıklamayla sendikayla gün boyu süren zirveden anlaşma çıktığını duyurdu ve kente grevin bittiğini müjdeledi. Soyer'den bugün de anlaşmanın detaylarına ilişkin açıklama geldi.

GERÇEKİZMİR - İzmir Metro A.Ş. adına yetkilendirilen Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası ile Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası arasındaki 625 çalışanı ilgilendiren toplu sözleşme süreci olumsuz sonuçlanınca İzmir grevle yüz yüze kaldı. 

Metro ve tramvay emekçileri greve çıkarken, kentte haftanın ilk 2 günü de günde yüz binlerce kişinin kullandığı seferler devre dışı kaldı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer dün gece yaptığı açıklamayla sendikayla gün boyu süren zirveden anlaşma çıktığını duyurdu ve kente grevin bittiğini müjdeledi. 

Başkan Soyer'den bugün de anlaşmanın detaylarına ilişkin açıklama geldi. Soyer sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 
Demiryol-İş Sendikası ile sürdürdüğümüz TİS görüşmelerinde; en düşük 22.105, en yüksek 25.009 lira olan teklifimizdeki yevmiye ücretlerini sendika aynen kabul etti.
Belediyemiz de diğer sosyal haklarda ortalama % 7 artışa rıza gösterdi. Böylece grevi sonlandıracak mutabakat sağlanmış oldu. 
Hem belediyenin tüm çalışanları için sürdürdüğü ücret politikasındaki denge korundu hem de her iki tarafın yaptığı fedakarlıkla anlaşma noktası bulundu. 
Süreç boyunca sabreden, destek olan tüm vatandaşlarımıza ve çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir