MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Yavaş: Ankara suyunun yüzde 70’ini yüzde 15’lik azınlık kullanıyor!
Yerel Yönetimler
22 Mart 2021 Pazartesi 14:02

Başkan Yavaş: Ankara suyunun yüzde 70’ini yüzde 15’lik azınlık kullanıyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir’de düzenlenen su zirvesinde konuştu ve “Özellikle bizim yaşadığımız bölge, Orta Anadolu 20-25 yıl içinde çölleşecek. Bunu görüyoruz ama göre göre hiçbir tedbir alınmıyor. Şu anda Ankara’da o kadar çok hobi bahçesi var ki suyumuzun yüzde 70’ini yüzde 15’lik bir azınlık kullanıyor” dedi.

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir’de düzenlenen ‘Kentlerde Sürdürülebilir Su Politikaları Zirvesi’nde konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Bu toplantının tertip edilmesi, farkındalık yaratılması çok önemli. Çünkü ülkemiz kuraklığa doğru gidiyor. Özellikle bizim yaşadığımız bölge, Orta Anadolu 20-25 yıl içinde çölleşecek. Bunu görüyoruz ama göre göre hiçbir tedbir alınmıyor. Şu anda Ankara’da o kadar çok hobi bahçesi var ki suyumuzun yüzde 70’ini yüzde 15’lik bir azınlık kullanıyor. Topraklarımız yok ediliyor. Biz bunlara ilişkin görüşlerimizi bakanlığa bildiriyoruz. Ancak Türkiye’nin yarısına yakınını yöneten belediye başkanları olarak yan yana gelip çağımızın elması olan suyu korumak adına bir manifesto hazırladık. Buradan manifestoyla dünyaya çağrıda bulunacağız. Biz bir şeyi kaybettikten sonra tedbir alıyoruz. İlk defa kaybetmeden tedbir alanlar var” açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir