MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan aday adayları ile STK'lara 'Alaybey Vapuru' çağrısı
Güncel
2 Ocak 2019 Çarşamba 12:56

Başkan aday adayları ile STK'lara 'Alaybey Vapuru' çağrısı

İzmir Körfezi’nde 40 yıla yakın süre hizmet eden ve emekliye ayrıldıktan sonra geçtiğimiz yıllarda dalış turizmine katkı sağlaması adına Karaburun açıklarında batırılan Alaybey vapurunun, birebir aynısının yapılıp, Karşıyaka Alaybey Sahilinde müze-kafe olarak hizmet vermesi adına sosyal medyadan kampanya başlatıldı.Kampanyada belediye başkan adaylarına ve STK'lara çağrı yapıldı.

GERÇEKİZMİR - İzmir Körfezi’nde yaklaşık 40 yıl hizmet verdikten sonra "9 Eylül" vapuru ile birlikte 2012’de ekonomik ömürlerini tamamlayarak emekliye ayrılıp, geçtiğimiz yıl da Karaburun açıklarında dalış turizmine katkı sağlamak için batırılan ‘Alaybey’ vapuru için sosyal medyadan kampanya başlatıldı.

Karşıyaka’da Alaybey’de oturanların yer aldığı sayfadan Karşıyaka Belediye Başkan Adayları ve STK’lara, ‘Alaybey’ vapurunun birebir aynısının yaptırılıp, Alaybey sahilinde Müze/Kafe olarak hizmet vermesi yönünde mücadele çağrısında bulunuldu.

Yapılan çağrıda şu ifadeler kullanıldı:
Alaybey Vapuru !

2019’da Aynı Ölçüleriyle Birebir Aynısını

Tekrar Yaptırtmak ve Tersane Cafenin olduğu sahil bölgesinde Kara üzerinde

Müze&Cafe olması için mücadele edeceğiz...

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINA DUYURULUR.

Birlikte mücadele edersek;

Aynı Hepbirlikte esnafından,vatandaşının,stk’ların desteğiyle 1912 imza toplayıp VOLKAN VEDAT AKAY PARKINI YAPTIRDIĞIMIZ Alaybeyin sevilen kardeşimize sahip çıktığımız GİBİ!

Alaybey Vapurumuzuda

Alaybey sahiline getirtebiliriz!

Getireceğiz...

NE OLMUŞTU?
İzmir Alaybey Tersanesi’nde 1976 yılında inşa edilen "9 Eylül" ve "Alaybey" vapurları, 40 yıla yakın süre Körgez’de yolculuk yaptı. vapurlar İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karaburun Belediyesi arasında yapılan protokolle, Karaburun Belediyesi’ne tahsis edildi.

İzmir Körfezi’nde yaklaşık 40 yıl hizmet veren "9 Eylül" ve "Alaybey" yolcu vapurları, yapay resif oluşturmak ve dalış turizmine katkı sağlamak için geçtiğimiz yıllarda Karaburun’da Büyükada ve Küçükada açıklarında batırılacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir