MENÜ
İzmir 19°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan'dan 'Buca Metrosu' sorusuna yanıt: Yargı sürecinde son durum ne?
Yerel Yönetimler
7 Temmuz 2022 Perşembe 12:11

Başkan'dan 'Buca Metrosu' sorusuna yanıt: Yargı sürecinde son durum ne?

Büyükşehir Belediye Başkanı İzmir basınıyla bir araya geldiği buluşmada Buca Metrosu hakkındaki soruya önemli yanıtlar verdi. Soyer, "Danıştay kararı onasa da onamasa da sonuç değişmiyor. Onarsa idari işlemleri yapma yükümlülükleri altına giriyoruz ki yaptık. Danıştay'ın sonucu en kısa süreç içerisinde açıklayacağı bilgisi geldi. Bizim açısından süre kaybına uğranılan bir durum yok" ifadelerini kullandı.  

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den kentte yapımı devam eden raylı sistem projeleri hakkında önemli açıklamalar geldi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Ekonomi Muhabirleri İzmir Şubesi'nin düzenlediği organizasyonda İzmir basınıyla bir araya gelirken, Narlıdere Metrosu ve Çiğli Tramvayı'nın 2023 yılında hizmete alınacağını duyurdu. 

Büyükşehir Belediye Başkanı, "28 kilometrelik Karabağlar Gaziemir Metrosu, 27.5 kilometrelik Otogar Kemalpaşa Metrosu ve 5 kilometre uzunluğundaki Örnekköy Yeni Girne Tramvay Hattı İzmir’e kazandıracağımız yeni güzergahlar" derken İzmir tarihinin en büyük yatırımı olan ve ihaleye yargı freni krizi yaşanan Buca Metrosu ile ilgili soruyu da yanıt verdi. 

"DANIŞTAY'IN SONUCU EN KISA SÜREDE AÇIKLAYACAĞI BİLGİSİ GELDİ"
Başkan Soyer, "Biz kamu hukukuna tabi bir ihale yapmadık. Bulduğumuz finansman kaynağı nedeniyle Avrupa Yatırım İmar Bankası’nın uluslararası sistemine göre yaptık. Türk Hukuk Sisemi'nin bu ihale ile ilgili bir yetkisi yok. Karar ihalenin iptali değil! Biz idari işlemleri yerine getirdik. Danıştay kararı onasa da onamasa da sonuç değişmiyor. Onarsa idari işlemleri yapma yükümlülükleri altına giriyoruz ki yaptık. Buca Metrosu’nun süreçleri aynen devam ediyoruz. Danıştay'ın sonucu en kısa süreç içerisinde açıklayacağı bilgisi geldi. Bizim açısından süre kaybına uğranılan bir durum yok" ifadelerini kullandı.  

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir