MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan grev önlüğü giydi... Sendika mühlet verdi!
Güncel
16 Mayıs 2024 Perşembe 15:54

Başkan grev önlüğü giydi... Sendika mühlet verdi!

İzmir’in CHP’li belediyelerinde yerel seçimlerin ardından maaş krizi devam ediyor. Foça Belediyesi’nde 3 aydır maaşlarını eksik ve parça parça alan DİSK/Genel-İş üyesi işçiler yarım gün iş bıraktı. Eski Foça’da gerçekleştirilen basın açıklamasına Başkan Fıçı da ’grevdeyiz’ önlüğü giyerek katıldı. Belediye ile sendika arasında görüşmeler sürerken Kurban Bayramı’na kadar belediyeye mühlet verildi. Açıklamada konuşan Fıçı da 13 Haziran’a kadar maaşları ödemek için mesai harcayacağını açıkladı.

GERÇEKİZMİR - 31 Mart yerel seçimlerinden ardından seçilerek göreve başlayan İzmir’in belediyelerinde işçi krizleri artarak devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki işten çıkarma krizi sürerken, Bayraklı’da işçiler maaşlarının eksik ödenmesi nedeniyle iş bıraktı. Çiğli’de ise güvenlik soruşturması krizi yaşanırken 350 şantiye işçisi iş bırakma eyleminde bulundu.

İzmir’de ekonomik darboğaz nedeniyle maaş ödeme sıkıntısı yaşayan bir diğer ilçe ise Foça. Foça Belediyesi’nde örgütlü DİSK/Genel-İş üyesi işçiler bugün yarım gün iş bıraktı. 3 aydır maaşlarını parça parça ve eksik alan işçiler Eski Foça’da bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirirken eyleme grevdeyiz önlüğü giyerek Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı da katıldı.

“BAYRAMA KADAR UMUT EDİYORUM…”

Eylemde söz alarak konuşan Başkan Fıçı, “Bir kez daha tekrar ediyorum. İyi ki varsınız 3 aydır maaş alamayıp hala her türlü işi hatta elinden ekipman yokken yaratıcı bir şekilde toparlayan ekibime sonsuz teşekkür ediyorum. Ben aday olduğum dönemde ve sizlerin oylarıyla seçildikten sonraki ana ve şu dakikaya kadar söylediğim her sözün arkasındayım. Bu sözümü yerine getirene kadar hiç durmadan mücadele edeceğim. Adım ulusal basında ne şekilde anılırsa anısın ben sizin paranızı biriktirmeye ant içtim. Bunu tamlamama az kaldı. Sabrınıza sağlık. Bütün koşulları değerlendirerek bayrama kadar umut ediyorum her şey yolunda giderse maaşlarınızı vereceğim. Bununla kalmayacağım geçmişte her söylemimde olduğu gibi sizin 1 aylık maaşınızı bir sonraki ödeyeceğim maaşı yedeklemede durmayacağım. Biz benim görevde olduğum sürece hiç bir zaman karşı karşıya gelmeyeceğiz. Ben kendime güveniyorum. Siz de kendinize güvenin. Bugün yaşadığımız haklı bir mücadeledir. Keşke böyle bir basın açıklaması olmasaydı. Koşulları tüm Foça biliyoruz. Mücadelemi gördüğünüz için ve buna saygı duyduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Foça halkın destek olduğunuz için kendime gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

SENDİKADAN MÜHLET!

Sendika kaynaklarından edinilen bilgiye göre Foça Belediye Başkanı Fıçı ile gerçekleştirilen görüşmelerde eylemlilik hali şimdilik noktalanırken belediyeye 13 Haziran’a kadar mühlet verildi. Kurban Bayramı’na kadar maaşların ödenmemesi durumunda greve çıkılacak. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Chp li
 17 Mayıs 2024 Cuma 07:09
Belediye başkanı SLOGANDA ATMASI LAZIM
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir