MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan söylentilere nokta koydu: 90 dakika kalkacak mı?
Yerel Yönetimler
29 Kasım 2017 Çarşamba 10:21

Başkan söylentilere nokta koydu: 90 dakika kalkacak mı?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, her dönem üzerinde spekülasyonlar yapılan 90 dakika uygulamasının devam edeceğini de söyledi.

ESHOT Genel Müdürlüğü’nün 2018 bütçesinin masaya yatırıldığı oturumda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ‘90 dakika’ uygulamasıyla ilgili söylentilere nokta koydu.

Elektrikli otobüslerin satın alma maliyetinin diğer otobüslere göre 2,5 kat fazla olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, her dönem üzerinde spekülasyonlar yapılan 90 dakika uygulamasının devam edeceğini de söyledi.

2018 bütçesinin 70 milyon lirasını yeni körüklü ve solo otobüs alımları için ayıran ESHOT Genel Müdürlüğü, bir yandan otobüsler için kentin farklı noktalarında yeni garajlar oluştururken, bakım ve onarımın yapıldığı hizmet birimlerine de yenilerini ekleyip mevcut hizmet birimlerini modernize edecek. Temassız akıllı kartların kullanımını kolaylaştırmak ve yaygınlaştırmak amacıyla şehrin belirli merkezlerinde kart dolum makinalarının sayıları artırılacak.

İzmir’de tüm toplu ulaşım araçlarının çalıştığı semtlerle ilgili bilgilerin, turistik, tarihi yerlerin ve önemli noktalara ulaşım imkânlarını anlatan rehber niteliğinde bir “İzmir Toplu Ulaşım Kılavuzu” hazırlanacak ve QR Kod uygulamasının tüm duraklara yaygınlaştırılması çalışması yapılacak. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir