MENÜ
İzmir 12°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
‘Basmane Çukuru’ için çözüm diplomasisi: Masada takas formülü!
Yerel Yönetimler
5 Ağustos 2022 Cuma 10:25

‘Basmane Çukuru’ için çözüm diplomasisi: Masada takas formülü!

Kentin kanayan yarası olan ve 20 yılı aşkın süredir çivi bile çakılmayan 20 bin 855 metrekarelik arazinin Büyükşehir’e devri için sıkı bir mesai harcanıyor. Edinilen bilgiye göre Büyükşehir ile TMSF bürokratlarının telefon diplomasisiyle yürüttüğü ve AK Parti cephesinin de destek verdiği süreçte masada takas formülü var.

GERÇEKİZMİR – İzmir’in Konak ilçesindeki Kültürpark 9 Eylül kapısı karşısında yer alan, 20 yılı aşkın süredir yaşanan krizler nedeniyle çivi bile çakılmayan ve ‘Basmane Çukuru’ olarak adlandırılan atıl alanda çözüm için mesai tam gaz devam ediyor. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Sökeceğiz bu hançeri” mesajıyla İzmir’in kanayan yarasına çare bulmak için yola çıkarken kent siyaseti de örnek bir iş birliğine sahne olmuştu. Başkan Soyer ve AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ile parti yöneticileri Mayıs ayında Büyükşehir Binası’nda bir araya gelerek bir çözüm zirvesi yapmış ve yol haritası şekillenmişti. 

Edinilen bilgiye göre 20 bin 855 metrekarelik arazinin Büyükşehir Belediyesi’nin Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu’ndan (TMSF) devriyle şekillenecek süreçte masada takas formülü var. 

TAKAS FORMÜLÜ İÇİN TELEFON DİPLOMASİSİ 
Soyer’in Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduktan sonra TMSF üst yönetimiyle bizzat yaptığı çok sayıda görüşmenin ardından takas için müzakere perdesi AK Parti cephesinin de katkılarıyla aralandı. 

Büyükşehir ve TMSF bürokratlarının takas formülünü nihayete erdirmek için telefon diplomasisi yürüttükleri, Başkan Soyer ile AK Parti İl Başkanı Sürekli’nin de bu süreci bizzat yakından takip ettikleri öğrenildi. Büyükşehir’in kuruma ‘Basmane Çukuru’ alanına karşılık olarak hangi alanı devredecekleri henüz netleşmezken müzakerelerden önemli bir yol kat edildiği ve Ağustos ayı sonlanmadan kente büyük bir müjdenin duyurulabileceği öğrenildi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 egeli
 1 Ekim 2022 Cumartesi 23:11
BASMANE ÇUKURU KATARLILARA 250 MİLYON DOLARA SATILSIN. SORUN ÇÖZÜLÜR.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir