MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
‘Basmane Çukuru’na ne olacak? Tugay yanıtladı: Gökdelen olması imkansız!
Yerel Yönetimler
20 Eylül 2024 Cuma 13:49

‘Basmane Çukuru’na ne olacak? Tugay yanıtladı: Gökdelen olması imkansız!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay, ‘Basmane Çukuru’ olarak anılan bölgede nasıl bir yapının ortaya çıkacağı merak konusu olurken önemli açıklamalarda bulundu. Tugay, “Basmane Çukuru’nda gökdelen olması imkansız” diye konuştu.

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi Konak Meydanı'ndaki ana hizmet binasının inşasına karşılık Basmane Çukuru olarak anılan yerdeki hisselerini devretmeye hazırlanırken yaşanan tartışmalara ilişkin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’dan önemli açıklamalar geldi.

Basmane Çukuru'danki parsellerin büyük bölümünü elinde bulunduran Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ile İzmir Büyükşehir Belediyesi masaya oturmuş Konak Meydanı'nda belediye hizmet binasının bedelsiz inşa edilmesi karşılığında belediyenin hisselerini devretmesi kararlaştırılmıştı. 

Gelişmenin ardından Basmane Çukuru'nda nasıl bir yapının ortaya çıkacağı merak konusu olurken Kültürpark Platformu konuya ilişkin bir basın açıklaması yaparak ‘gökdelen’ vurgusu yapmıştı.

Tugay Gerçekizmir’in ‘Basmane Çukuru’nun çözümü noktasında İzmirliler umutlanabilir mi?’ sorusunu yanıtlarken, söz konusu alan için “Gökdelen olması imkansız’ açıklamasında bulundu.

“GÖKDELEN OLMASI İMKANSIZ”

Tugay şu açıklamayı yaptı: Uğraşanlar çok ama bir sorun olacağını sanmıyorum. Biz çok titiz şekilde hazırlanıyoruz sözleşmeye. Altyapısı hazır olacak. Görüşmelerde olumlu oldu he şey karşılıklı. Bizim istediğimi detaylandırdık. TMSF de evet dedi. Onlar da çözülsün istiyor çünkü onlar için de bir sorun bu. Oradan alacağı bir sürü insan var. Onlar da bu yönde istekliler. Kent suçu dediğini duydum Kültürpark Platformu’nun. Gökdelen yapılmayacak. Oranın bir imarı var. Onunla ilgili belirlenmiş olan şey ne ise o çerçevede bir yapı olacak çirkin bir yapı olmayacak. İmar hakkı onu sınırlıyor. İlave bir inşaat hakkı olmayacak. Gökdelen olması imkansız. 25 kata kadar hakkı var. İmardan hakkı o. İnşaat yüksekliği hepsi belirlenmiş durumda. Bizim de normalde o binadan alacağımız pay ne ise öyle bir iş olacak. 2 binayı da yapacak kimse onlar aynı zamanda belediye binasını da yapabilir diye düşündük. Basmane’deki arsa ile ilgili orayı verirken belediye Kahramanlar Otoparkı’nı yaptırmış. Orada protokole otopark dahildi şimdi hizmet binası dahil olacak. Belediye binasını kaliteli olması için projesini biz hazırlıyoruz. Şartnamesini biz hazırlayacağız. Bize verilene razı olmayacağız. Geçen dönem hazırlanan küçük bir yapı idi biz eskisi gibi büyük bir belediye binası yapmak istiyoruz. Biz hollerdeki arkadaşlarımızı oraya taşımak istiyoruz.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir