MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Basmane'de 'Mektep'ten 8 bin euroya garantili geçiş!
Güncel
5 Haziran 2024 Çarşamba 09:01

Basmane'de 'Mektep'ten 8 bin euroya garantili geçiş!

İzmir Basmane’de ‘Mektep’ adını verdikleri ofisten yönetilen göçmen şebekesine operasyon düzelendi. Çete üyelerinin Yunanistan’a geçiş garantisi verdiği ve kaçışın gerçekleşmesinin ardından, alınan kaparodan kalan ücretin tahsil edildiği ortaya çıktı

Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre göçmen kaçakçılarının akıl almaz yöntemlerle, çok sayıda kişinin canını hiçe sayarak adeta 'İnsan ticareti' yaptığı biliniyor. İzmir'in Basmane semtinde 'mektep' adını verdikleri bir ofis açan organize suç çetesi de tam olarak böyle bir mantıkla işletilirken, düzenlenen bir operasyonla çökertildi. Çetenin bin Euro kapora alıp, 8 bin Euro'ya Yunanistan'a geçiş garantisi vermesi ise 'pes' dedirtti.

ÇETE LİDERİ ARANIYOR

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin altı aylık çalışması sonrası düzenlenen operasyonda İzmir, Muğla, Antalya, İstanbul, Manisa ve Osmaniye'de 18 kişi tutuklandı, 5 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. yerde aranıyor.

Suç örgütünün diğer lider kadrosunda yer alan Tamer Turan ve Onur Mürdüm isimli kişilerin de tutuklananlar arasında yer aldığı öğrenildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir