MENÜ
İzmir 12°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Batur ‘Birlik’ adına bakanlığa başvuracak: GSM şirketlerinde de vergi alınacak!
Yerel Yönetimler
28 Temmuz 2020 Salı 16:39

Batur ‘Birlik’ adına bakanlığa başvuracak: GSM şirketlerinde de vergi alınacak!

Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin İzmir’de gerçekleşen meclis toplantısında önemli konuların masaya yatırıldığı öğrenildi. Belediyelerin maddi sıkıntılarının olduğu bu dönemden kurtulmak için çareler aradığı ifadeler edildi. İlçe sınırları içinde yer alan GSM şirketlerinin baz istasyonlarından pay alınması için bakanlığa başvuruda bulunulacağı yönünde adım atıldı.

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR - Kıyı Ege Belediyeler Birliği 2020 yılı Temmuz ayı olağan meclis toplantısı İzmir’de gerçekleşti. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde yapılan oturumu Birlik Başkanı ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur yönetti.

Mecliste komisyon seçimleri yapılırken 2019 mali yılı kesin hesap cetveli ve faaliyet raporları da görüşüldü. Ayrıca gündeme belediyelerin maddi sıkıntılar yaşaması da geldi. Başkan Batur’un ve diğer başkanların önerilerde bulunduğu belirtildi.  

Belediye gelirlerinin arttırılmasının gerekliliğine vurgu yapılan toplantıda GSM operatörlerinin ilçe sınırları içinde kalan baz istasyonlarından da vergi alınması yönünde adım atılması için karar alındığı belirtildi. Belediyelerin sıkıntılı maddi durumdan kurtulmak için çareler aradığı ifade edilirken yeni süreçte GSM şirketlerinden pay alınması amacıyla Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin harekete geçtiği aktarıldı. Birlik en kısa süre içinde ilgili bakanlığa başvuruda bulunacak.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir