MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bayraklı'da emsal artışı kararı: TMMOB'un itirazına oy birliğiyle ret!
Yerel Yönetimler
3 Ocak 2022 Pazartesi 10:33

Bayraklı'da emsal artışı kararı: TMMOB'un itirazına oy birliğiyle ret!

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu'nun askıya çıkan emsal artış kararına itirazı Bayraklı Belediye Meclisi İmar, Hukuk, Kentsel Dönüşüm, Deprem ve Afetler Komisyonları'nda oy birliğiyle reddedildi.

GERÇEKİZMİR - İzmir'de 2020 yılının 30 Ekimi'nde meydana gelen büyük depremin ardından hasarlı yapıların dönüşümü için alınan emsal artışı kararı hakkındaki tartışmalar devam ediyor. 

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde depremden en büyük hasarı gören Bayraklı ilçesi için ilçe belediyesinin aldığı yüzde 10'luk emsal artışı kararı parselde yüzde 20, ada bazlı ise yüzde 30 olarak revize edilerek kabul edilmişti. 

Karar sert tepki gösteren TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu askıya çıkmasının ardından da gerekçelerini sıralayarak itiraz etmişti. 

Bayraklı Belediye Meclisi komisyonları itirazlarla ilgili kararını verdi. İlçe belediye meclisinin Ocak ayı ilk oturumu gündemine de alınan ve oy birliğiyle verilen karar "Belediye Meclisimizin 04.10.2021 tarih, 108 sayılı kararı ile uygun görülen ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisince 11.10.2021 tarih, 05.1146 sayılı kararı ile değişiklikle onanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Notu Önerisine askı süresi içerisinde TMMOB (Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği) İzmir İl Koordinasyon Kurulunca yapılan itirazın reddine ilişkin İmar, Hukuk, Kentsel Dönüşüm, Deprem ve Afetler Komisyonları (oy birliği) ortak raporu" ifadeleriyle duyuruldu. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir