MENÜ
İzmir 12°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bayraklı’daki büyük dönüşümde kritik gelişme!
Yerel Yönetimler
30 Mayıs 2023 Salı 10:53

Bayraklı’daki büyük dönüşümde kritik gelişme!

Bayraklı ilçesinde 6 büyük mahalleyi kapsayan kritik dönüşüm planında önemli bir gelişme yaşandı. Soğukkuyu, Postacılar, Onur, Yamanlar, Org. Nafiz Gürman ve Körfez Mahalleleri içerisinde yaklaşık 600 hektarlık alanı kapsayan imar planları meclis komisyonlarında tespit edilen eksikler nedeniyle ilk aşamada oy birliğiyle reddedildi. 

GERÇEKİZMİR - İzmir'in Bayraklı ilçesinde 6 büyük mahalleyi kapsayan kritik dönüşüm planında önemli bir gelişme yaşandı. 

Bayraklı Belediyesi tarafından hazırlanan ve geçtiğimiz aylarda meclis gündemine gelerek tüm komisyonlara gönderilen planlarda raporlar hazırlandı. 

Buna göre Soğukkuyu, Postacılar, Onur, Yamanlar, Org. Nafiz Gürman ve Körfez Mahalleleri içerisinde yaklaşık 600 hektarlık alanı kapsayan imar planları komisyonlarda tespit edilen eksikler nedeniyle ilk aşamada oy birliğiyle reddedildi. 

Raporun yarın yapılacak meclis oturumunda da komisyonlardan geldiği şekliyle reddedilmesi ve planlarda yapılacak düzenlemelerin ardından yeniden meclis gündemine gelmesi bekleniyor. 

İlgili maddede, "Bayraklı ilçesi, Soğukkuyu, Postacılar, Onur, Yamanlar, Org. Nafiz Gürman ve Körfez Mahalleleri içerisinde yaklaşık 600 hektarlık alanda hizmet alımı yoluyla hazırlatılan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu önerisi planın uygulanabilirliği açısından eksiklikler tespit edildiğinden bu aşamada reddine ilişkin "Plan ve Bütçe", "İmar", "Hukuk", "Çevre, Sağlık, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık", "Eğitim", "Esnaf-Sanatkarlar ve Pazaryerleri", "Sosyal İşler", "Mahalle Sınırları Tespit", "Çocuk Hakları, "Gençlik ve Spor", "Kültür", "Sosyal Konutlar", "Kent Konseyi", "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği", "Madde Bağımlılığı ile Mücadele", "Araştırma ve Geliştirme (AR-GE)", "Kentsel Dönüşüm", "Engelsiz Yaşam", "Deprem ve Afetler", "Hayvan Hakları", "Kadın, Aile ve Çocuk" Komisyonları (oy birliği) ortak raporu" ifadeleri yer aldı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Erdener
 11 Nisan 2024 Perşembe 01:04
6 yildir Bu beceriksiz ve Firsat yoksunu büroklar yüzünden Binlerce insan madur.
 Sennur
 19 Aralık 2023 Salı 11:12
Şu kentsel dönüşüm bir an önce gelsin artık yeter
 Abdullah
 25 Ağustos 2023 Cuma 14:53
Altı senedir imar çıkacak diye bekliyoruz. Artık yeter çıksın bu düzenleme. Bu kadar mı zor. Başka yerde bir sene içerisinde yeniden şehir kuruyorlar. Maalesef bizim İzmir''de Altı senedir bir imar projesini yürürlüğe sokamadılar.
 Deniz Canak
 18 Ağustos 2023 Cuma 19:05
Yetmedi mi bekledigimiz ? Ne zaman harekete gececeksiniz ? Ve ne zamana kadar bekleyecegiz? bu kadar mi zor bu duzenleme lutfen artik yeter!!
 Besna Turan.
 30 Temmuz 2023 Pazar 15:49
İmar revizyonu bu kadar mı uzun sürer? 5.yıl bekledik, tam sevindik çıktı diye, bu seferde eksikleri ile komisyonlara gönderildi! Yazık çok yazık! On binlerce insan daha ne kadar mağdur ve çaresiz bekleyecek..!
 Deniz Çanak
 8 Temmuz 2023 Cumartesi 12:12
Daha ne kadar bekleyecegiz lutfen biran once birseyler yapilsin !! İzmir e hic yakisiyor mu??
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir