MENÜ
İzmir 12°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Beko’dan iddia, Başkan’dan açıklama, AK Parti’den eleştiri!
Politika
3 Şubat 2023 Cuma 22:58

Beko’dan iddia, Başkan’dan açıklama, AK Parti’den eleştiri!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko’nun Karaburun Mordoğan’daki bir spor sahasının ‘mülteci kampı’ olacağı iddialarına Karaburun Belediye Başkanı Erdoğan yanıt verdi. Olayın gündem olmasının ardından AK Partili Kişili ve Şahin sosyal medya hesaplarından CHP’yi eleştirdi.

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir’in Karaburun ilçesinin Mordoğan mahallesinde yer alan ilçenin tek spor sahasının ‘mülteci kampı’ olacağı iddialarını Meclis gündemine taşıdı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'na yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Beko, “Karaburun sahasına bir mülteci kampı kurulacağı bilgisi doğru mudur?” diye sordu.

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA!

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan konuya ilişkin sosyal medya hesabından, ‘’Karaburun Kaymakamlığımız ile Karaburun Belediyemiz ortak çalışması neticesinde, yurttaşlarımızın da hassasiyeti göz önünde tutularak, ülkemizde ‘geçici sığınmacı’ olarak anılanların ilçemizde ‘geçici’ misafir edileceği bir mekan düzenlemesi yapılmış olup, olağanüstü durumlarda geçici sığınmacılar bu yerde misafir edilerek, devletin belirlediği ilgili Geri Gönderme Merkezlerine yönlendirileceklerdir. İlçemiz sınırları içerisinde herhangi bir spor sahası ya da başka bir yer, geçici sığınmacıların kalıcı biçimde kalacağı bir yer olarak belirlenmemiştir. Geçici sığınmacıların insani ve sağlık koşulları gözetilerek, ayrıca hemşerilerimizin hassasiyetleri doğrultusunda halihazırda faaliyette olan geçici merkez dışında, başka bir yer, böyle bir geçici bekleme-geçici konaklama merkezi olarak planlanmamıştır." açıklamasını yaptı.

AK PARTİ'DEN ELEŞTİRİ SELİ!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko’nun Karaburun’daki futbol sahasının mülteci kampı olacağı iddiasına ve Başkan Erdoğan'ın akabininde gelen yanıtına AK Parti İzmir’den açıklama geldi. 

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Dilaver Kişili, sosyal medya hesabından Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın futbol sahasında mülteci kampı kurulacağı iddiasının gerçeği yansıtmadığı açıklamasını da paylaşarak şu ifadelere yer verdi, ‘’CHP'li Vekil Kani Beko’nun Karaburun'daki açık hava futbol sahasının mültecilere verileceği iddiası kendi ayaklarına dolandı. Vekilleri Bakana soruyor, yalanlama kendi belediye başkanından geliyor! CHP'nin bu hallerine akıl sır ermiyor. CHP'li Karaburun Belediye Başkanı Girgin ise bu iddiayı kaymakamlık ile işbirliği içinde olduğunu belirterek basın yoluyla yalanlıyor. Alın size başka bir CHP manzarası! Sonuç: Alanla ilgili iddia asılsız. CHP'de yine kaos arifesi...’’

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Sefa Şahin ise, ‘’ CHP bildiğimiz CHP! Çamur at izi kalsın! CHP Milletvekili Kani Beko, Karaburun'daki futbol sahasının mülteci kampı olacağı yalanını söyledi. Bu yalanı basın aracılığıyla utanmadan kamuoyuna gerçekmiş gibi duyurdu! CHP yalanı ile kendine yakışanı yaptı ama gerçek ortada. Gerçek, bu sefer kendi belediye başkanından dönüyor! CHP'li vekilin yalanı, CHP'li Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'nın 'Böyle bir durum söz konusu değil' açıklaması ile ortaya çıktı. CHP yalan söylemeye devam ediyor lakin yalanları artık yatsıya kadar da sürmüyor!’’ ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir