MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Belediye-İş’te ‘İzmir’ krizi: ‘Nedensiz’ görevden alındı!
Güncel
12 Eylül 2017 Salı 13:09

Belediye-İş’te ‘İzmir’ krizi: ‘Nedensiz’ görevden alındı!

Sendika Genel Merkezi, İzmir 1 No’lu İşyeri Temsilcisi Cem Aydın’ı görevden aldı. Yönetim sebep bildirmezken kararın geriye dönük hakları almak için başlatılan yargı süreci örgütlenmesi ve ‘Atatürk imzasına tutanak’ krizi süreci olduğu ileri sürüldü.

GERÇEKİZMİR – Türk-İş’e bağlı Belediye İş Sendikası’nda ‘İzmir krizi’ patlak verdi.

Sendika Genel Merkezi, Belediye-İş İzmir 1 No’lu İşyeri Temsilcisi Cem Aydın’ı görevden aldı. Resmi yazıyla bildirilen kararda herhangi bir gerekçe belirtilmedi.

Gerçekizmir’e konuşan Aydın, kararın bir süredir işveren Büyükşehir Belediyesi ve sendika yönetimi tarafından paralel uygulanan baskı politikasının sonucu olduğunu ileri sürdü.

Aydın kararın arkasında göreve geldiğinde 2011 yılından sonra işgirişli olan taşıt emekçilerinin işveren ve devlet tarafından ödenen ikramiyelerden yararlanması için yargı süreci başlatılmasının etkili olduğunu ifade etti. Aydın ayrıca Sendika Genel Merkezi’yle iletişim kurup kararın nedenini sorduğunda bir yanıt alamadığını söylerken, bir önemli detayı daha paylaştı.

Aydın arkadaşlarının Belediye-İş Örgütlenme Sekreteri Ali Çelenk ile kurdukları irtibatta İZULAŞ’ta yaşanan ‘Atatürk imzası’ krizini ‘büyüttüğü’ için alındığını öğrendiklerini söyledi.

NE OLMUŞTU?
Büyükşehir Belediyesi'ne ait İZULAŞ şirketine bağlı yolcu otobüsü şoförüne Mustafa Kemal Atatürk'ün imzasının asıldığı için tutanak tutulduğu öne sürüldü. Belediyeden yapılan açıklamada ise tutanağın Atatürk imzasına değil, otobüsün orijinal donanımını bozan çıkartmalar için tutulduğu belirtildi. 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım şirketlerinden İZULAŞ, bir otobüse asılan Atatürk fotoğrafıyla ilgili soruşturma açıldığı yönündeki iddianın doğru olmadığını bildirdi. Şirket tarafından yapılan açıklamada, yıllardır sürdürülen bir uygulamaya dikkat çekilerek, "Şoförlerimizin görev tanımları içinde yer alan 'araçların orijinal donanımlarıyla ilgili hiçbir değişikliğe gitmemek; sticker, fotoğraf, amblem, bayrak ve benzeri aksesuarları otobüse İşletme Müdürlüğü'nün talimatı dışında takmamak' maddesi çerçevesinde bir işlem yapılmıştır. Ancak bu maddeye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün de dahil edilmesi ve ifade tutanağına bu şekilde yansıtılması, kesinlikle kabul edilebilir bir şey değildir. Otobüse asılan Atatürk fotoğrafıyla ilgili açılmış disiplin soruşturması yoktur, olmayacaktır da.. İfade tutanağını bu şekilde hazırlayan personele gerekli uyarı yapılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi.

Cem Aydın süreçte yaşananlara İZULAŞ firmasında çalışan personelin bir süredir baskı ve tehditle sindirilmeye çalışmasını sebep göstermişti. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir