MENÜ
İzmir
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Beyaz perdeye Bornova katkısı
Kültür-Sanat
24 Eylül 2017 Pazar 11:15

Beyaz perdeye Bornova katkısı

Özellikle gençlere sinemayı sevdirmek ve geleceğin sinemacılarına yol göstermek amacıyla kurulan Bornova Belediyesi Dijital Film Atölyesi’nde yeni dönem çalışmaları Kasım ayında başlıyor. Bugüne kadar çeşitli türlerde 100’ün üzerinde kısa filme imza atan Atölye’ye kayıtlar devam ediyor.

Toplam 370 kursiyerin katılımıyla bugüne kadar çeşitli türlerde 120 kısa filme imza atan Bornova Belediyesi Djital Film Atölyesi’nde 2017-2018 dönemi Kasım Ayı’nda yeniliklerle başlıyor. Bu dönem daha çok sinemasevere ulaşmak, bir araya gelmek, birlikte düşünmek, birlikte üretmek için  farklı bir sistem kuran Dijital Film Atölyesi, ikişer günlük üç atölye çalışması ile başlayacak.

Üç farklı konuda düzenlenecek olan atölyelerin üç farklı atölye eğitmeni olacak. Kasım, Aralık ve Ocak ayındaki atölye çalışmaları aynı şekilde yapılacak. Bu üç ay içinde düzenlenecek toplam dokuz atölyede dokuz atölye eğitmeni 135 katılımcıyla bir araya gelecek.

Başvurular devam ediyor
Dijital Film Atölyesi’ne katılmak için www.bornova.bel.tr adresinde duyurular bölümünde yer alan başvuru formu linkini tıklayarak ulaşabilirsiniz. Atölye’nien tüm başvuru ve etkinlik ilanlarını https://www.facebook.com/dijitalfilmatolyesi adresinden de görebilirsiniz.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila pek çok alanda olduğu gibi sanat ve kültürde de iddialı olduklarını belirterek, “Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu ile tiyatro alanında yer alıyoruz. Dijital Film Atölyesi ile de sinemaya yeni isimler kazandırıyoruz. Bugüne kadar bu atölyede çekilen 100’ün üzerindeki kısa film geldiğimiz noktayı kanıtlıyor. Sanata ve kültüre desteğimiz devam edecek” dedi.

Dijital Film Atölyesi neler yaptı?
2011 yılında faaliyetlerine başlayan Dijital Film Atölyesi, kurulduğundan bugüne teorik ve pratik 4 aylık bir eğitim, sonrasında katılımcıların ekip kurarak kendi film projelerini hayata geçirmeleri ve izleyici ile buluşturmaları üzerine çalıştı. Aynı zamanda sektörden davet edip konuk olarak ağırladığı eğitmenlerle iki ya da üç günlük “Görüntü ve Ses Atölyesi, Remix Video Atölyesi, Sinemagraf Atölyesi, Kurgu Atölyesi gibi pek çok mini atölye çalışması yaptı. 2017 Yaz Dönemi’nde 9 yaş ve üstü sinema meraklısı 20 çocukla “Çocuklarla Kısa Film Atölyesi” projesini gerçekleştirdik. Bu güne dek 350’nin üzerinde kursiyer atölye çalışmalarımızdan faydalandı. Atölyede 100’ün üzerinde kısa film yapıldı.  Film Çözümleme Etkinlikleri çerçevesinde ayda bir kez üniversitelerin ilgili bölümlerinden akademisyenlerle film çözümlemesi yapıldı. Tüm sinemaseverlerin katılımına açık ve ücretsiz olarak düzenlenen bu etkinliklere 2 binin üzerinde katılımı oldu.

Sinema sektörüne girenler oldu
Dijital Film Atölyesi katılımcılarından üniversitelerin ilgili bölümlerini kazananlar olurken, kimi kursiyerler prodüksiyon şirketi kurarak profesyonel anlamda bu işi yapmaya başladı. Yarı profesyonel olarak kısa film kariyerlerine devam edenler ve çeşitli festivallerde ve yarışmalarda ödül alan çok sayıda katılımcı da oldu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir