Köylerde yaşayan çocukların geleceğine ışık olmak ve onlara kitap sevgisi aşılamak amacıyla kitap bağış kampanyası düzenleyen Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Kursiyer Oyunları Festivali kapsamında topladığı kitaplarla köy okullarında okuyan çocukları sevindiriyor.
İzmir’in en eski şehir tiyatrosu, daha de önce çeşitli sosyal sorumluluk kampanyaları düzenlemiş Bornova Gökdere Mahallesi’nde bir kitaplık açmış, Hakkari, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Bitlis’te pek çok kütüphaneye kitap yollamış ve bilet yerine atık pil almıştı.
Sanat ve eğitimi birleştiriyoruz
BBŞT’nin 30 yıllık bir tiyatro olarak çok önemli eserleri sahnelediğini hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ,” Ancak tiyatro eğitimi ve kursiyerlerimiz bizler için çok önemli. Tiyatro sevgisini yaymak, sanata olan ilginin artmasını sağlamayı çok önemli buluyoruz. Bu yıl kursiyer oyunlarında düzenlediğimiz bu kampanyayla topladığımız kitapların bir köy okulumuza kitaplık olması çok gurur verici. Sanat ve eğitimi birleştiriyoruz. Önümüzdeki süreçte benzer kampanyaları arttıracağız” dedi
Sosyal Sorumluluk projesi
BBŞT’nin 25. yılında kitap bağış kampanyasına başladıklarını belirten Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Onur Erdoğan, “Bu seyir alışkanlığının sosyal sorumluluk projesine dönüşmesini istemiştik. Her seyirci buraya okuduğu bir kitapla gelsin ve yılsonunda topladığımız kitaplarla bir köy okulunda kitaplığı kurmuş olduk. Pek çok seyircimiz kampanyaya çok mutlu oldu, 4-5 kitap getirerek daha genişlemesini sağladı” dedi.
Şehir Tiyatrosu’nun her yıl 200’ün üzerinde kursiyer ile oyunlar sahnelediğini söyleyen BBŞT Oyuncusu ve eğitmen Murat Niyazi Emre ise, 30. Yıl anısına Sosyal sorumluluk projesi olarak düzenlenen kampanyanın tiyatrocular kadar tiyatroseverleri de mutlu ettiğini belirtti.
Kitapları kursiyerler hazırladı
Oyunlarda bağışlanan kitapları, BBŞT’de tiyatro eğitimi alan genç kursiyerler toplayarak kutulara yerleştirdi. Köy okulunda kitaplık kurulmasına katkı sağladıkları için mutlu olduklarını dile getiren gençler şöyle konuştu;
Öykü Sağır: Şehir tiyatrosuna geçen yıl başladım. ‘Midasın Kulakları’ adlı oyunda rol aldım. Burada aldığım eğitimle kendime bir şeyler katıyorum. Bunu yaparken de başkalarına faydam olması beni çok mutlu etti.
Nehir Sağat: Şehir tiyatrosuna 4 yıl önce başladım. Burası samimi ve insanların kendilerini geliştirmesine olanak sağlayan bir yer. Oynadığımız oyunlarda bilet karşılığı kitap toplanması bana çok güzel hissettirdi Çünkü ihtiyacı olan kişilere gidiyor. Kitapları toplarken bir şeyler öğrenmek için çabalayan kişilere gittiğini bilmek çok mutlu ediyor.
Öykünur Gülmez: BBŞT’ye bu sene katıldım. İlk defa sahneye çıktım ve bu beni çok mutlu etti. Arkadaşlarımla burada hem sosyalleşmek hem de bağış kampanyası sayesinde başkalarına kitaplar vermek çok güzel.
Deniz Demir: Kurslara geçen sene başladım, bu yıl da ‘Pijama Partisi’ oyununda rol aldım. Burası insanın sanata olan ufkunu kabartan bir yer. Ailem de kitap kampanyasına destek oldu ve ihtiyacı olan kişilere gittiği için hepimiz çok mutlu olduk.