MENÜ
İzmir 12°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bir AK Partili belediye hakkında daha o iddia: Bağışlar yardım olarak mı dağıtılıyor?
Politika
16 Nisan 2021 Cuma 13:12

Bir AK Partili belediye hakkında daha o iddia: Bağışlar yardım olarak mı dağıtılıyor?

CHP Kınık İlçe Başkanı Kanat, ‘Biz Bize Yeteriz Kampanyası’ kapsamında ilçeye gelen yardım kolilerinin önce boşaltılıp sonrasında Kınık Belediyesi ismiyle yeniden paketlenerek dağıtıldığını iddia etti. Yapılanı etik bulmadığını söyleyen Kanat, “Bir kamu kuruluşunun paketini belediye dağıtabilir ama onun logosuyla dağıtması başka bir şey. Ben şimdi o kolileri alıp CHP İlçe Başkanı diye koliye koyup dağıtsam doğru olur mu?” dedi.

GERÇEKİZMİR - İzmir’de gerçekleşen 30 Ekim depremi sonrasında ihtiyaç sahibi vatandaşlar için gönderilen yardım paketlerinin Bergama Belediyesi tarafından Ramazan ayında dağıtıldığının iddia edilmesinin ardından benzer bir durumun Kınık’ta da yaşandığı öne sürüldü.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kınık İlçe Başkanı Ahmet Kanat iddiayı ortaya atarken önemli açıklamalarda bulundu.  COVİD-19 salgınından etkilenen bireylere yardım için başlatılan, ‘Biz Bize Yeteriz’ kampanyası kapsamında ilçeye gelen ve Poyracık Mahallesi’ndeki kültür salonunda bekletildiği belirtilen kolilerin Kınık Belediyesi işçileri tarafından önce boşaltılıp sonra belediyenin adının bulunduğu paketlere yerleştirildiği iddia edildi. Başkan Kanat, Kızılay aracılığıyla elde edilen malzemelere de aynı işlemin uygulandığını öne sürdü.

CHP’li İlçe Başkanı Kanat, “Biz bize yeteriz ve Türk Kızılayı yazan koliler ve poşetler geliyor, içindeki malzemeler çıkarılıyor, Kınık Belediyesi paketine konulup dağıtılıyor. Bir kamu kuruluşunun paketini belediye dağıtabilir ama onun logosuyla dağıtması başka bir şey. Ben şimdi o kolileri alıp CHP İlçe Başkanı diye koliye koyup dağıtsam doğru olur mu?” dedi.

Kanat ayrıca, “Halka iban vermişlerdi ya, oradan gelen yardım bunlar. Vatandaşın hayrıyla yapılan işlerde belediyelerin kendine pay çıkarıyor olmasına tepkiliyiz. Vatandaşın parasıdır. Vatandaşın parasıyla kimse kendi reklamını yapamaz. Bunu hiçbir kamu kuruluşu ve şahıs yapamaz. Bizim tepkimiz bu yönde. Diğer valiliklerin gönderdikleri malzemeler de vatandaşın parası. Ben aynı zamanda muhtarım, ben de götürüp valilik ya da kaymakamlığa teslim ettim. Bunun başka kutuya konulması etik değil” açıklamasında bulundu.  

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Tacim Yükrük
 16 Nisan 2021 Cuma 16:40
Halk adına görev yapan Kınık İlçe Başkanı Ahmet Kanat bu olumsuzluğa dile getirerek rantcıları,hampacıları rahatsız etmiştir.Kutluyorum Ahmet Kanat başkanı.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir