MENÜ
İzmir
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bir annenin en ağır yükü: Kilo almasın diye aç yatırıyorum!
Güncel
18 Haziran 2021 Cuma 12:04

Bir annenin en ağır yükü: Kilo almasın diye aç yatırıyorum!

Yaşaması için tek çare olan gen tedavisi şansını 13,5 kiloyu geçmesi durumunda yitirecek SMA’lı Taha Hamza’nın annesi Karaca, “Kilo almasın diye oğlumu aç yatırıyorum. Bu çok acı bir şey” dedi.

Son dönemde bağış kampanyalarıyla sıkça duyulan SMA, omurilikte bulunan motor sinir hücrelerini etkileyerek kas erimesine yol açan genetik bir hastalık. İzmir’in Bornova ilçesinde yaşayan Karaca ailesinin 2,5 yaşındaki oğulları Taha Hamza da, SMA hastası bebeklerden sadece biri... Uzun süredir bu zorlu hastalıkla mücadele eden ve asgari ücretle geçinen aile, çok sayıda SMA’lı çocuğa umut olan ‘Zolgensma’ adlı gen tedavisini alabilmek için yardım kampanyası başlattı. Kampanya ile şu ana kadar Macaristan’daki 2.4 milyon euroluk tedavi ücretinin sadece yüzde 11’lik bölümü sağlanırken, Taha Hamza için süre giderek daralıyor.

İlkses Gazetesi'nden Çağla Geniş'in haberine göre şu anda 12 kilo olan oğlunun sınırda olduğunu ve 13,5 kiloyu geçerse tedavi şansını yitireceğini söyleyen anne Yıldız Karaca, “Kilo almasın diye oğlumu aç yatırıyorum. Geceleri ağlayarak uyanıyor, ‘Acıktım anne’ diye. Bu bir anne için çok acı bir şey... En büyük hayalim oğlumu parka götürüp salıncakta sallamak” sözleriyle herkesi bağış kampanyasına desteğe çağırdı.

KAMPANYAMIZ YAVAŞ İLERLİYOR

Taha Hamza’ya SMA tanısı konulduğundan beri zor bir hayat yaşadıklarını anlatan anne Yıldız Karaca, “Dört çocuk annesiyim ve en küçük oğlum Taha Hamza’ya 6 aylıkken SMA teşhisi konuldu. Nefes alabilmesi için sürekli cihaz kullanıyor ve cihaza bağlı olarak uyuyor. Eşim ve ben sosyal medya kullanmayı bilmiyoruz. Bu yüzden kızlarım 8 ay önce bir yardım kampanyası başlattı ama hiç ilerleme kaydedemedi. İlaçlarını bir an önce almasını istiyoruz. Çocuğumuzun ölmesini istemiyoruz. Macaristan’daki gen tedavisine ulaşmamız lazım. Ne kadar çabuk bu ilaca sahip olursak Hamza o kadar fayda görecek bu fayda yüzde 95’lere 98’lere çıkabilir. Hücreleri ölmeden eğer bu ilaçlara sahip olabilirsek oğlum yürüyebilir, oturabilir, rahat nefes alabilir ve cihazsız bir hayat sürebilir. Amacımız evladımın bir an önce iyileşmesi” dedi.

KİLO ALMASIN DİYE AÇ BIRAKIYORUM

Şu anda 12 kilo olan Taha Hamza’nın 13,5 kiloyu geçerse tedavi şansını yitireceğini söyleyen anne Karaca, herkesi oğlunun sağlığına kavuşması için başlatılan kampanyaya desteğe çağırdı: “Herkesin sesimizi duymasını istiyoruz. Herkesten ufak da olsa destek bekliyorum. Kilo almasın diye aç yatırıyorum. Geceleri ağlayarak uyanıyor, ‘Acıktım anne’ diye. Bu bir anne için çok acı bir şey... Her gün defalarca akciğerlerine hortum indiriyorum biriken balgamları almak için. Çünkü kendi çıkaramıyor, tıkanıyor. Çünkü tedaviyi alabilmesi için kilo almaması lazım. Şu an tam olarak 2,5 yaşında ve 12 kilo ağırlığında. Zaman çocuğumun aleyhine işliyor. Her gün kas kaybı yaşıyor. En büyük hayalim oğlumu parka götürüp salıncakta sallamak. Başka bir hayalim yok. Oğlum bu dört duvar arasından kurtulsun, yaşıtları gibi sokaklarda koşup oynasın istiyorum. Bir de rahatça nefes alabilmesini istiyorum. Lütfen herkes oğluma yardım etsin, daha fazla acı çekmesin.”

Bağış için detaylı bilgiye https://www.instagram.com/sma_tahahamza/?hl=tr adresinden ulaşabilirsiniz. (Çağla Geniş / İlkses Gazetesi)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir