MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bir iş bırakma da Çiğli’de: ‘Güvenlik soruşturması’ krizi!
Güncel
16 Mayıs 2024 Perşembe 09:44

Bir iş bırakma da Çiğli’de: ‘Güvenlik soruşturması’ krizi!

Yerel seçimlerin ardından İzmir’deki belediyeler işçi krizleri ile çalkalanmaya devam ediyor. Çiğli Belediyesi’nde 15 Mayıs Çarşamba itibariyle yaklaşık 350 şantiye işçisi iş bıraktı. Önceki Başkan Gümrükçü döneminde işe alınan 10 kişinin güvenlik soruşturmasından geçememesi ve işe girişlerinin tıkanması nedeniyle DİSK’te örgütlü işçiler yeni başkan Onur Emrah Yıldız’ı suçluyor.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - 31 Mart yerel seçimlerinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinde ekonomik darboğaz kaynaklı işten çıkarma tartışmaları sürerken Bayraklı’nın ardından bir krizde Çiğli’de patlak verdi.

Önceki dönem Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün seçimden önce işe aldığı kişiler ile ilgili 25 Mart’ta güvenlik soruşturması talep ettiği ardından söz konusu 10 kişinin güvenlik soruşturmasına takıldığı öğrenildi.

Belediyede örgütlü sendika DİSK gelişmenin ardından harekete geçerken İzmir Valiliği ile gerekli iletişimin sağlanması ve karşılıklı yazışmaların yapılması için çalışma yapıldı. Sendika tarafının dilekçe ile İzmir Valiliği’ne başvuruda bulunacağı ve konu hakkında bilgi istediği öğrenildi. 

Sendika ve belediye arasında görüşmelerin sürdüğü fakat dünden beri Çiğli Belediyesi’nde DİSK’te örgütlü işçilerin iş bırakma eylemi düzenlediği öğrenildi. 15 Mayıs (dün) itibariyle Çiğli Belediyesi’ne ait şantiyelerdeki yaklaşık 350 işçi iş bırakmış durumda.

Sendika üyesi işçiler soruşturmayı İzmir Valiliği’nin yürüttüğünü fakat 10 kişinin güvenlik soruşturmasına takılması ve işe girişlerinin yapılamamasında Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız’ın da inisiyatifi olduğu yönünde fikir beyan ettiği ve bu nedenle iş bıraktığı öğrenildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Yusuf
 17 Mayıs 2024 Cuma 12:07
Helal olsun kimin eli kimin cebinde belli değil !
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir