MENÜ
İzmir 24°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bir yangın da İzmir'in turizm cennetinde!
Güncel
29 Haziran 2024 Cumartesi 17:12

Bir yangın da İzmir'in turizm cennetinde!

İzmir'in Çeşme ilçesinde, makilikte yangın çıktı. Ekipler, alevlere havadan ve karadan müdahale ediyor.

Çeşme ilçesi kırsal Germiyan Mahallesi yakınlarındaki makilikte, saat 14.30 sıralarında yangın çıktı. Alevler kısa sürede rüzgarın da etkisiyle yayıldı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye 1 uçak, 1 helikopterle havadan, 7 arazöz, 1 su ikmal aracı ve orman işçileri sevk edildi.

Ekipler yangına havadan ve karadan müdahale ediyor.

TUGAY'DAN MESAJ!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay yangınlar ile ilgili, "Çeşme ilçemize bağlı Germiyan Mahallesi ve Tire'de Bülbüldere Mahallesi'nde makilik alanlarda, Menderes Çamönü Mahallesi'nde ise ormanlık alanda çıkan yangınlara İtfaiye ekiplerimizin müdahalesi sürüyor. Tüm gücümüzle sahadayız. Gün içinde Urla Kuşçular, Menderes Şaşal, Menemen Koyundere bölgesinde çıkan yangınlar ekiplerimizin desteği ile kontrol altına alındı. Yangınların en çok insan eliyle çıktığını biliyoruz. Ormanlarımızın, doğamızın yok olmaması için lütfen dikkat edelim" ifadelerini kullandı.

DENİZLİ'DEN ÇAĞRI!

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli ise su tankeri çağrısı yaparak, "Değerli Çeşme halkı, Germiyan ve Reisdere mahalleleri arasında çıkan yangın nedeniyle acil su tankerine ihtiyaç duymaktayız. Su tankeri olan vatandaşlarımızın acil desteğini bekliyoruz. Ekiplerimizle birlikte yangın bölgesinde olduğumuzu ve yangını kontrol altına almak için tüm gücümüzle çalıştığımızı bilmenizi isterim. Yardımlarınızla bu zorluğu birlikte aşacağımıza inanıyorum. Hepinize şimdiden teşekkür ederim" ifadelerini kullandı. 

YOL YENİDEN TRAFİĞE AÇILDI

İzmir'in Çeşme ilçesinde makilik alanda çıkan yangın, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Germiyan Mahallesi'ndeki makilik alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 1 uçak, 1 helikopter, 7 arazöz ve 1 su ikmal aracı sevk edildi.
Yangının saat 14.34'te başladığı, ekiplerin ilk müdahaleyi 14.47'de yaptığı belirtildi.
Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.
Urla ilçesinde, İzmir-Çeşme Otoyolu kenarındaki otluk alanda da yangın çıktı.

Yangın nedeniyle İzmir'den Çeşme yönüne giden şerit yaklaşık 20 dakika trafiğe kapatıldı. Ekiplerin müdahalesinin ardından yol yeniden trafiğe açıldı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir