MENÜ
İzmir
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bornova bahara hazırlanıyor
Yerel Yönetimler
24 Mart 2026 Salı 09:26

Bornova bahara hazırlanıyor

Bornova Belediyesi, baharın gelmesiyle birlikte ilçede park yenileme, yürüyüş yolu yapımı ve yeşil alan bakım çalışmalarını hızlandırdı. Başkan Ömer Eşki, ilçede yeşil alanların artırılması ve mevcut alanların korunmasının öncelikleri arasında olduğunu söyledi.

Bornova Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, bahar aylarının gelmesiyle birlikte ilçede daha yeşil, daha estetik ve daha yaşanabilir bir kent oluşturmak amacıyla çalışmalarını hızlandırdı. İlçenin farklı noktalarında parkların bakımından yürüyüş yollarına, oyun alanlarının yenilenmesinden fidan üretimine kadar pek çok çalışma eş zamanlı olarak sürdürülüyor.

Parklarda oyun alanları yenileniyor

Bornova Belediyesi ekipleri, özellikle çocukların güvenli ve konforlu alanlarda vakit geçirebilmesi için parklarda yenileme çalışmalarına ağırlık veriyor. Bu kapsamda Ümit Mahallesi Muhtarlık arkasındaki parkta çocuk oyun alanlarının zeminleri ve oyuncakları yenilenerek daha güvenli ve modern hale getiriliyor. Yapılan çalışmalarla hem çocukların hem de ailelerin parkları daha rahat kullanabilmesi hedefleniyor.

Yürüyüş yolları kazandırılıyor

Bornova’da vatandaşların doğayla iç içe spor yapabileceği alanlar da artırılıyor. EVKA-4 Kent Bostanı çevresinde yürüyüş yolları yapılarak bölge sakinlerinin kullanımına sunuluyor. Bu çalışmalar sayesinde hem sağlıklı yaşam destekleniyor hem de kent bostanı çevresi daha düzenli ve erişilebilir hale getiriliyor.

Park ve meydanlarda bakım çalışmaları

Park, meydan ve refüjlerde de bakım çalışmaları aralıksız sürüyor. Belediye ekipleri tarafından Pınarbaşı Meydanı ve Değirmenaltı önü başta olmak üzere birçok noktada çim biçme ve peyzaj düzenlemeleri yapılıyor. Bu çalışmalarla Bornova’nın yeşil alanlarının estetik görünümü korunurken, kent dokusunun daha düzenli hale gelmesi sağlanıyor.

Başkan Eşki: “Bornova’yı daha yeşil bir kent yapacağız”

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, ilçede yeşil alanların artırılması ve mevcut alanların korunmasının öncelikleri arasında olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bornova’da hem çocuklarımızın güvenle oynayabileceği parklar oluşturmak hem de vatandaşlarımızın doğayla iç içe vakit geçirebileceği alanları çoğaltmak için çalışıyoruz. Parklarımızı yeniliyor, yürüyüş yolları yapıyor ve kendi fidanlarımızı üreterek kentimizi daha yeşil hale getiriyoruz. Amacımız Bornova’yı herkes için daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent yapmak.”

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2026 Gerçek İzmir