MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bornova'da TİS krizi: Sendika grev kararı astı!
Güncel
20 Eylül 2022 Salı 17:26

Bornova'da TİS krizi: Sendika grev kararı astı!

Bornova Belediyesi şirketi BORBEL'de çalışan ve Genel-İş'te örgütlü bin 580 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi süreci tıkanınca sendika belediye binasına grev kararı astı.

GERÇEKİZMİR - Bornova Belediyesi'nin iştiraki BORBEL şirketinde çalışan ve Genel-İş sendikasında örgütlü bin 580 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde kriz devam ediyor. 

Genel-İş İzmir 7 No'lu Şube ile SODEMSEN arasında devam eden görüşmeler tıkanınca sendika grev kararı aldı. Sendika üyeleri ve BORBEL işçileri sloganlar ve halaylar geldikleri Bornova Belediyesi'nde binaya grev kararını astı. 

Belediye önünde grev kararı asılmadan önce yapılan basın açıklamasında konuşan Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube Başkanı Özgür Genç, "İktidarı halkın açlığa itildiği gerçeğiyle eleştiren CHP'li belediyelerin geldiği nokta yüzde 30 zam dayatması... Bu zorunluluk değil bir tercih meselesi... Biz işçilere vaat edilen yaşam bu... Kabul etmiyoruz, dün de kabul etmedik bugün de etmiyoruz, gelecekte de etmeyeceğiz” diye konuştu. 

Sendikanın kararı asmasıyla yasal olarak grev sürecine girilirken, 60 gün içerisinde bir uzlaşı çıkmazsa grev başlayacak. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Rahmet İşgör
 21 Eylül 2022 Çarşamba 19:56
İşçiler haklı, bu hayat şartlarında onlar da geçinemiyor. Çoluk çocuğuyla onca zaman zam almadan bu devirde nasıl geçinir. Zaten işverenler sadece kayıplarının bir kısmını karşılıyor işçiye verdikleriyle. Yoksa zam sayılmaz. Bornova halkı olarak işçileri anlıyor, destekliyoruz.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir